Een echt buitengewoon evenement zal deze zomer in Japan worden gehouden. De Olympische Spelen van 2020? Maar nee, laten we het hebben over de opening van de Super Nintendo World, het pretpark op basis van het Super Mario-universum en misschien niet alleen.

Al geruime tijd is er sprake van dit park, met "gestolen" foto's die de realisatie ervan toonden, maar vanavond bracht Nintendo de eerste officiële informatie, in aanvulling op een muziek video die idealiter laat zien wat te verwachten.

Dit zijn de volgende wat we momenteel weten op Super Nintendo World:

  • het park gaat deze zomer open, vóór de Olympische Spelen in Tokio
  • de parken van Hollywood, Orlando en Singapore zijn al gepland
    de slogan is "Geen limiet!"
  • Universal Studios Japan marketingdirecteur Ayumu Yamamoto beschreef Super Nintendo World als volgt: "Disney is de wereld van dromen, Universal Studios Japan is de wereld waar we je, wanneer we wakker worden, het gevoel geven dat je leeft!"
  • armbanden genaamd "Power Up Bands" kunnen in het park worden gebruikt
  • er wordt ook een smartphoneapplicatie voor het park uitgebracht

We hebben nog geen precieze datum voor de opening van de Super Nintendo World, maar het is nu een paar maanden. De droom van elke nintendaro staat op het punt uit te komen!