Sinds de lancering van Call of Duty 4: Modern Warfare, in 2007, herschreef Activision de regels van first person shooter modern, de normen bepalen voor de meeste FPS die de komende jaren uitkomen. Vanaf dat iconische vierde hoofdstuk is het merk nu een jaarlijks evenement geworden, en stipt, ondanks de kwaliteit van de verschillende CoD's fluctueert (zie Ghosts en Advanced Warfare), elk jaar de titels die door Activision worden gepubliceerd uitgegraven wat betreft de verkoop, zoveel zelfs dat maar liefst tien van de vijftien best verkochte videogames van het decennium net uitgegeven behoren tot het merk van Plicht.

Hier is de lijst van de vijftien best verkochte videogames van 2010 tot 2019 samengesteld door NDP Group:

 1. Grand Theft Auto V
 2. Call of Duty Black Ops
 3. Call of Duty: Black Ops II
 4. Call Of Duty: Modern Warfare 3
 5. Call of Duty: Black Ops III
 6. Call of Duty Ghosts
 7. Red Dead Redemption II
 8. Call of Duty: WWII
 9. Call of Duty: Black Ops 4
 10. Minecraft
 11. Call of Duty: Uitgebreid Warfare
 12. Call of Duty: Modern Warfare 2019
 13. Oudere Scrolls V: Skyrim
 14. Mario Kart 8
 15. Call of Duty: Infinite Warfare
 16. Battlefield 1
 17. Battlefield 4
 18. Lot
 19. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 20. Star Wars Battlefront 2015

Het is niet verwonderlijk om Grand Theft Auto V bovenaan de ranglijst te zien, maar zeker, in voor- en tegenspoed, heeft de CoD-saga dit decennium gemarkeerd en nadert de grote massa's naar het videogamemedium zoals nog geen genre eerder had kunnen doen.