Heb je zin in een ouderwets Silent Hill-achtig spel dat zich op het platteland van Engeland afspeelt in 1986? dan Summerford het is jouw zaak.

Ontwikkeld door het wonderbaarlijke Noisy Valley Studios, is de titel geïnspireerd op de gouden eeuw van de overlevingshorrorfilms en klassiekers uit de late jaren 90, zoals de originele Silent Hill, Resident Evil en Alone in the Dark.

Het is een actie- / avonturenspel van een derde persoon dat draait om exploratie, puzzels oplossen en overleven. We zullen de rol aannemen van Sam, een stedelijke ontdekkingsreiziger van ongeveer 20 jaar die gescheiden is van zijn vrienden.

De ontwikkelaar besprak het werk door reddit, waarin wordt verklaard dat Summerford is geïnspireerd door de horrorklassiekers, terwijl enkele van de meer archaïsche elementen zijn gemoderniseerd, zoals de bedieningselementen en de gebruikersinterface.

Noisy Valley Studios is een team van drie ontwikkelaars die allemaal zijn opgegroeid in "een landelijk gebied in het midden van nergens in Kent". Summerford is echter geïnspireerd door plaatsen zoals het Isle of Wight en de Cotswolds, samen met enkele lokale gebieden.

"We proberen een Engels dorp te creëren dat er echt uitziet, iets dat minder lijkt op de prachtige klassieke Engelse dorpen die we in de meeste media zien."

“We willen niet teveel onthullen, maar het verhaal druist in tegen de trend in vergelijking met vergelijkbare titels van het huidige genre. Het is een klassieker in plaats van een psychologische horror, dichter bij Silent Hill en Resident Evil. "

We herinneren je eraan dat Summerford in 2020 zal worden gepubliceerd.