Ubisoft, de Franse reus die momenteel bekend staat om de Ghost Recon, Rainbow Six en Assassin's Creed sagen, wil zijn spellen diversifiëren.

Ubisoft staat erom bekend dat het zijn werk bij de ontwikkeling van open wereldtitels heeft geconsolideerd, of het nu een Assassin's Creed, FarCry of een Ghost Recon is waarvan we nu weten wat we kunnen verwachten. Let wel, de titels ontwikkeld door zijn niet identiek, maar gezien het grote succes van games zoals Assassin's Creed: Origins en de open wereld, heeft dit het bedrijf overtuigd om zich te concentreren op een genre van games.

Nu volgens een rapport van Videogames Chronicle, we weten dat de ontwikkelaar zijn redactieteam vernieuwt, gevestigd in Parijs, dat verantwoordelijk is voor het begeleiden van de ontwikkelingsteams bij het maken van de ontwerpen, om Ubisoft-producties gevarieerder te maken.

Ubisoft's verandering

Deze keuze, genomen na de slechte resultaten van Ghost Recon: Breakpoint en The Division 2, leidde tot het uitstellen van de lancering van Watch Dogs: Legion en Rainbow Six: Quarantine. In een verklaring van VGC zei het bedrijf: "We versterken ons redactieteam om flexibeler te zijn en onze ontwikkelingsteams over de hele wereld beter te begeleiden bij het creëren van de beste game-ervaringen voor spelers."

Het nieuws waarin het bedrijf zijn redactieteam update komt rechtstreeks van Ubisoft Boss Yves Guillemont, die in oktober 2019 commentaar gaf op de slechte prestaties van Breakpoint door de schuld te geven "Verschillende factoren".

Nu zullen de beslissingen van de afgevaardigden van de redactionele groep zwaarder wegen op de franchise die ze volgen, waardoor deze laatste volledige autonomie krijgen. Vóór deze wijziging werden alle ontwerpbeslissingen alleen genomen door degenen die aan de top van de publicatiegroep stonden, daarom hebben we veel titels met vergelijkbare kenmerken gezien in de drievoudige A-catalogus van het bedrijf.

Is het echt tijd voor verandering bij Ubisoft? Denk je dat we meer variatie zullen zien in hun next en next gen games? In de tussentijd heb je dat gehoord behoren tien van de vijftien best verkochte games tot Activision?