Moeilijk om over te praten gioco zo strikt gericht op zo'n precies type publiek. Moeilijk, vooral omdat het eigenlijk geen titel zou moeten zijn alleen voor hardcore Dragonball-fans maar aan al diegenen die op zoek zijn naar een bescheiden maar boeiende, uitgebreide en grote content rpg-actie. Helaas, zoals gespecificeerd in devoorbeeld, we weten dat het niet zo is. Dragonball Z: Kakarot is een titel die alleen degenen tevreden zal stellen die al dol zijn op de avonturen van Goku en metgezellen. Dit zou zelfs geen probleem zijn, ware het niet dat gepassioneerd zijn door de Toriyama-opera niet voldoende is om de productie van CyberConnect2 en Bandai Namco te waarderen, dan moet men volledig zijn verslaafd en verliefd.

Beeldresultaten voor Dragon Ball Z kakarot

Warriors Z

Il vechtsysteem waarop de structuur van het spel scharniert, die, hoewel hij in min of meer volle verkenningssessies en een RPG-component speelt met betrekking tot de groei van de personages, duidelijk de nadruk legt op de botsingen, het wordt onmiddellijk onthuld heel eenvoudig en intuïtief. Helaas is het in dit geval ook eenvoudig simplistisch, die een constructie van het gevechtssysteem laat zien die niet alleen ondiep is, maar ook niet erg veelzijdig. Voor Dragonball-liefhebbers Xenoverse en de nu gedateerde serie Tenkaichi, het gevoel zal erg op elkaar lijken, hoewel je hier iets meer mogelijkheden voor aanpassing vindt, maar nog steeds overdreven geschetst. Heel eenvoudig, een knop wordt gebruikt voor fysieke aanvallen, een voor energie-aanvallen, een voor ontwijken en een voor het laden van ki. Met behulp van de knop Parry is het dan mogelijk om twee verschillende soorten tegenaanvallen te exploiteren, afhankelijk van de behoeften van de lopende strijd. Zo'n eenvoudige opdrachtlay-out (waaraan de speciale aanvallen en de ondersteuningsaanvallen, evenals de transformaties zijn toegevoegd) zou nog steeds functioneel kunnen zijn, en in feite is het zo dat het elk speelbaar personage en elke botsing die we tegenkomen afvlakt. Voorbij de chef strijd, die de ervaring een beetje opfrissen, maar zonder specifieke creatieve flicks, zijn de andere gevechten gebaseerd op de herhaling van hetzelfde spelpatroon herhaald ad misselijkheid. Wat betreft de botsingen met de mobs op de kaart, kun je je daar gerust aan overgeven knop stampen gek: de overwinning komt binnen enkele minuten. Zeker het imiteren van verschillende personages is nog steeds in staat om de fan te bevredigen, maar heeft enkele speciale en exclusieve animaties verwijderd, het zou niet verkeerd zijn om te spreken van een goed vermomd re-skin systeem. Zeker maken de gevechten geen einde aan het speelse aanbod, dat behoorlijk rijk en goed door de verschillende spelcomponenten zou moeten zijn, geen daarvan slaagt er echter in te schitteren.

Beeldresultaten voor Dragon Ball Z kakarot

De zoektocht naar de zeven bollen

Het idee om de Dragonball Z-serie volledig te kunnen volgen, is zeker intrigerend. Uiteraard zal elke fan het uit zijn hoofd kennen, maar de actuele momenten (en niet) van de anime opnieuw beleven het heeft zeker een bepaalde charme, juist vanwege het feit dat Goku's epos nu een verhaal is geworden met een bijna mythologische diepte in zijn medium. Als we de mogelijkheid toevoegen om de fantastische - in de strikte zin van het woord - wereld van Dragonball te verkennen, wordt de titel erg verleidelijk. Zoals verwacht echter ook in deze situatie het spel is vrij bleek: een lege en weinig gekarakteriseerde gamekaart, bovendien getroffen door de (onni) aanwezigheid van de Z-orbs, te verzamelen kleine bollen verspreid over de gamewereld die de "smaak" van productie terugbrengen naar die van de jaren 90, met werelden besmet met munten om te verzamelen. De side-quests die kunnen worden geconfronteerd en de kleine RPG-steiger die wordt gebruikt voor de groei van de personages, zijn verbonden in een dubbele lijn en beide zijn in feite niet erg grondig en helemaal niet interessant. De aanwezigheid van een vaardighedenboom gekoppeld aan de speciale bewegingen van de personages (sommige alleen verkrijgbaar met specifieke trainingsontmoetingen) en de mogelijkheid om schermen te hebben die zijn toegewijd om passieve vaardigheden toe te voegen aan je avatars kan niet overtuigen, wat een Bovendien, terwijl welkom, resoluut geïmplementeerd ruw.

Beeldresultaten voor Dragon Ball Z kakarot

antwoorden

Technisch gezien toont Dragonball Z: Kakarot zich in lijn met de rest van de productie. Op enkele na tussenfilmpjes meesterlijk gemaakt, de titel biedt over het algemeen een gemiddeld tot laag detailniveau, vooral wat betreft de gamewereld. De veelhoekige modellen van de personages zijn meer dan acceptabel, ook gered door meer dan voldoende celarcering, evenals de deeltjeseffecten van de bijna altijd aangename superbewegingen. Al met al is het hier niet dat de titel meer zondigt en inderdaad, de zorg die besteed is aan de herbouw van de belangrijkste scènes van de saga is opmerkelijk, waar vlaggenschip van de productie.

Beeldresultaten voor Dragon Ball Z kakarot

... ME-HA!

Zoals verwacht slaagt Dragonball Z: Kakarot er niet in om meer te zijn dan "De zoveelste game van Dragonball", hoewel het nog steeds een veel interessanter en waardevoller product is dan de Xenoverse-serie. De echte fout van de titel is dat, triviaal, zelfs niet meer willen zijn dan dat. Ontdaan van zijn licentie en de iconische namen die hij gelukkig op hem heeft genaaid, zou de game elk beroep op vrijwel elk type speler die geen beginner is, missen. Zeker, het zijn van een titel gebaseerd op de meest beroemde gevechtsshonen aller tijden geeft veel aan de productie, die echter het absolute minimum bewijst om een ​​product te verpakken dat de moed had en had moeten hebben om verder te gaan dan de "gebruikelijke tie-in ”en probeer geen goed Dragonball-spel in te pakken, maar, eenvoudiger, een goed spel. Gezien de hoeveelheid inhoud, kleine goodies en natuurlijk een sterke levensduur, zouden de felle Dragonball-fans kunnen overwegen om het aanbod te betalen en opnieuw in de zoete herinneringen duiken die een onsterfelijke saga aan meer dan een generatie heeft kunnen geven. Voor alle anderen, maar vooral voor de meest bekwame en gewende spelers om actie-RPG's van een ander kaliber te gebruiken, is het advies om ergens anders te kijken.