We hebben het allemaal meegemaakt - dat moment waarop we uren en uren in een game doorbrachten om een ​​moeilijk puzzel- of baasgevecht te voltooien. Wat als we de console om hulp konden vragen? Welnu, volgens een geregistreerd patent zou Sony aan een dergelijke functie op de volgende PlayStation 5-controller kunnen werken.

Dit patent beschrijft "een bedieningsapparaat dat in de hand kan worden gehouden en dat een microfoon, een luidspreker en een aanraakapparaat omvat".

"Terwijl de gebruiker zijn stem in de microfoon steekt, wordt het luidsprekergeluid onderdrukt en wordt een soort tactiele controle uitgevoerd."

Dit patent, hoewel niet officieel bevestigd, lijkt consistent te zijn met verschillende andere patenten die hebben gesuggereerd dat spraakopdrachten op PS5 zullen aankomen.

PlayStation Assist

Eerder hebben patenten op de PS5-controller gesuggereerd dat de nieuwe gamepad een ingebouwde microfoon zal bevatten. Hoewel het opnemen van dergelijke functionaliteit op zichzelf misschien wat vreemd lijkt, kan het, in combinatie met dit vermeende nieuwe patent, in plaats daarvan logisch zijn.

En het is nog logischer als we een ander patent overwegen dat de Japanse reus afgelopen september heeft ingediend voor een stemassistent op basis van kunstmatige intelligentie genaamd "PlayStation Assist".

Naar verluidt zou deze stemassistent in staat zijn om vragen dynamisch te beantwoorden en "spelondersteuning" te bieden, bijvoorbeeld door te wijzen op medikits op een kaart of ons eraan te herinneren wat het doelwit zou kunnen zijn. Een functie vergelijkbaar met wat Google heeft aangekondigd, zal het doen met de Stadia-controller.

Het is vermeldenswaard dat deze octrooien mogelijk niet zijn aangesloten en dat de hierin beschreven apparaten mogelijk nooit het daglicht zien; het zou ons echter niet verbazen dat Sony een spraakopdrachtfunctie toevoegt aan de controller van zijn volgende vlaggenschipconsole.