The Surge 2, tweede hoofdstuk van de serie Deck13 Interactive, ontvangt zijn eerste DLC. Als we wapens en pantserpakketten uitsluiten, Kraken het is de eerste uitbreiding die nieuwe instellingen en delen van de geschiedenis introduceert. Of liever, probeer een verademing te geven in een titel met een enigszins lauwe ontvangst, zelfs als deze adem helaas ruikt naar stilstaand zeewater. Maar laten we doorgaan. De Surge 2 werd vijf maanden geleden gepubliceerd, op de volgende link die u kunt lezen mijn recensie van de titel, en eigenlijk in eigendom onmiskenbare kwaliteiten, ontbreekt in het eerste hoofdstuk, evenals enkele nieuwigheden in zijn soort die, al met al, me het op prijs stelden. Natuurlijk zijn het niet allemaal rozen en bloemen, technisch stond het op de rand van een ramp (probleem gedeeltelijk opgelost met de verschillende patches), de instellingen lieten iets te wensen over en de verscheidenheid van de vijanden is niet dat het echt uitstekend was, maar de vereiste inzet en de beloningsfactor gegeven door de nederlaag van de bazen hadden ze me overtuigd van de goedheid van het werk.

The Surge 2 The KrakenEn dus worden we vandaag geconfronteerd met nieuwe problemen maar niet in Jericho City. De extra inhoud is toegankelijk na het verslaan van de Algemene Ezra-Shields, dan ongeveer halverwege het spel. Ik ga naar Port Nixon, na ontvangst van een verzoek om hulp, kunnen we inschepen voor de VBS Krakau, een vliegdekschip nu verlaten en gebruikt als een huis door enkele specifieke inwoners. De hele structuur werd gereorganiseerd om zijn nieuwe bewoners te huisvesten en deed me voortdurend denken aan Nuke Town. Weet je, de klassieke Amerikaanse villa's met een prachtige groene tuin voor hen? Hier echter boven een niet meer in gebruik zijnde vliegdekschip. En ze leven niet zo goed, gezien het feit dat ze op hun beurt problemen hebben met de vijand, de AI CAIN, wiens taak het is om alle verdedigingen in het gebied te beheren en die natuurlijk gek is geworden. Onze hoop om elk ravijn van het enorme schip te verkennen, botst snel met de realiteit. In principe gaat het om twee macrogebieden en verschillende gangen. Een nogal lineaire trend die ik niet had verwacht, met sommige vijanden die per saldo niet zo veel verschillen van sommige slechteriken die je in de hoofdverhaallijn tegenkwam en een aantal bazen, ook niet echt memorabel.

The Surge 2 The KrakenKortom, al dit aanbod regelt, als alles goed gaat, op deuur spelen. Twee als je de hand terug moet nemen met de titel. Ik heb het duidelijk over de tijd die het kost om het einde te bereiken, als je een completist bent, zou je die tijd kunnen verdubbelen, maar het is moeilijk om verder te gaan. De uitbreiding bevindt zich in de Seizoenspas da 19,99 €, een algemeen aanvaardbare prijs, aangezien u, als u alleen de DLC wilt kopen, moet betalen 11,99 €. Het verschil is klein en het is jammer, gezien de verklaringen van Deck13 dat The Kraken de enige uitbreiding van The Surge 2 zou moeten zijn die het ook vanuit een verhalend oogpunt uitbreidt. Het doel faalde echter omdat de geïntroduceerde personages nauwelijks zijn geschetst. Absoluut te haastig en onverschillig werk, jammer.