In het laatste nummer van Famitsu, Hideo Kojima e Yoji Shinkawa van Kojima Productions zijn begonnen aan een nostalgische reis over de ontwikkeling van Death Stranding, maar met ideeën die al naar de nabije toekomst zijn geprojecteerd.

Kojima zei dat hij geïnteresseerd zou zijn om zijn hand te proberen bij het ontwikkelen van kleine of episodische spellen, niet alleen triple A zoals Death Stranding. Sam's reis door Amerika heeft de overgrote meerderheid van de spelers getroffen, maar het idee van een Kojima Productions-game waarbij je niet hoeft te pauzeren, is zeker intrigerend.

Kojima heeft dit in het verleden al meegemaakt toen hij via zijn proloog Ground Zeroes een voorproefje gaf van The Phantom Pain. Alles speelt zich af op één locatie, een militair kamp in Cuba, in de loop van één nacht. Hoewel in een veel kleiner formaat, met Ground Zeroes, de producent is teruggekeerd naar de glorie van de eerste twee hoofdstukken van Metal Gear Solid.

De studie is van plan om verschillende toekomstige plannen aan te pakken, waaronder nog een geweldig triple A-spel, hoewel het nog te bezien is in welke vorm het zal aannemen. Kojima voegde eraan toe dat hij een multi-mecha-spel zou willen ontwikkelen, omdat dit de specialiteit is van Shinkawa, zijn oude vriend en medewerker. Buiten games wil het echtpaar ook samen aan een manga werken.

In afwachting van nieuwe ontwikkelingen, herinneren we je eraan dat Death Stranding beschikbaar is op PlayStation 4 en de volgende zomer op pc zal aankomen.