Captain Tsubasa (bij ons bekend als Holly en Benji) is onlangs teruggekeerd om over te praten, niet alleen dankzij de nieuwe anime die op onze televisienetwerken is geland, maar vooral voor de aankondiging van een nieuwe videogame: Captain Tsubasa: Rise of New Champions.

We hebben je al gesproken in Dit artikel van de komst van de titel, maar nu hebben we ook een video-gameplay (overgenomen uit de PS4-spelversie) van 13 minuten waarin we de spelmechanismen van dichtbij kunnen zien.

Zoals te voorzien was, worden we niet geconfronteerd met een voetbalsimulatietitel die wil concurreren met meer nobele titels, maar eerder met een zorgeloze en intuïtieve ervaring die als doel heeft hulde te brengen aan de kenmerkende spectaculaire aard van de anime.

Op dit moment is de release van de door Tamsoft ontwikkelde titel gepland voor een generieke 2020, maar we weten zeker dat deze beschikbaar voor Nintendo Switch, PS4 en pc.