Oddworld Inhabitants Inc., makers van de aankomende Oddworld: Soulstorm, die in 2020 uitkomt, hebben aangekondigd dat hun bekroonde klassieke actie-avonturengame, Oddworld: Stranger's Wrath HD, is vanaf vandaag beschikbaar voor Nintendo Switch.

Oddworld: Stranger's Wrath HD is gemaakt in samenwerking met Microids en kan direct worden gekocht bij Nintendo eShop. Microids en Oddworld zullen ook de standaardedities en de beperkte editie, die later dit jaar in de winkels beschikbaar zal zijn.

Oddworld: Stranger's Wrath werd oorspronkelijk gelanceerd in 2005 en behaalde een metacritische score van 88/100 dankzij de geweldige mix van unieke gameplay, een meeslepend verhaal en de universele filosofische thema's waarmee het doordrenkt is. De high definition-versie voor de Nintendo Switch is, net als de originele game, een scrum
De shooter-, platformgame- en puzzelgenres in een hybride die de speler de mogelijkheid biedt om over te schakelen van first person-actie naar third person-verkenning.

Naast de grafische en prestatieverbeteringen biedt Oddworld: Stranger's Wrath HD een volledig verbeterde audio en een Full 1080 HD graphics bij 60 fps, een super precieze gyroscopische controle en een super snelle laadtijd.

Oddworld: Stranger's Wrath biedt meer dan 10 uur gameplay in een westerse omgeving met scifi-elementen raken ook belangrijke sociale kwesties. Voor echte fans zijn er ook 5 uur side quests. Spelers kunnen een gratis patch downloaden, die kort na de game-lancering beschikbaar zal zijn, met alle ondertitels in het Engels, Duits, Russisch, Frans, Spaans, Portugees, Pools, Zweeds, Fins, Vereenvoudigd Chinees en italiano.

The Stranger is een mysterieuze premiejager, arm van gezondheid, die weigert wapens te gebruiken. Hij heeft een exorbitante hoeveelheid Moolah nodig om zich de levensreddende operatie te kunnen veroorloven, dus besluit hij de inwoners van een kleine stad om boeven en schurken van alle soorten te vangen die door de wet worden gezocht, en dan de laatste beloning te verdienen. In plaats van traditionele vuurwapens, bommen en kogels, heeft de Stranger een andere aanpak, met behulp van verschillende dieren (Live Ammo) om te worden gelanceerd op vijanden dankzij zijn kruisboog.
Onder leiding van de oprichters Sherry McKenna en Lorne Lanning paraderen de schrijvers van Oddworld Inhabitants over indrukwekkende cinematografie waarmee je het universum van Oddworld kunt ervaren alsof het van ons is. Stranger's Wrath, zorgvuldig afgewogen tussen geschiedenis en actie, stelt u in staat om tijdloze filosofische kwesties aan te pakken, zoals ontvolking en het uitroeien van autochtonen, de privatisering van natuurlijke hulpbronnen, de groeiende kosten voor de bescherming van de gezondheid, zonder het gezonde plezier te vergeten.