Metro Exodus: Sam's Story, de tweede DLC gewijd aan het nieuwste werk van de jongens van 4A Games, heeft een releasedatum.

Deep Silver hij maakte officieel en gepland de dag dat deze extra inhoud beschikbaar is voor gebruikers om te downloaden: 11 februari 2020.

In deze sandbox-survival-uitbreiding zullen spelers het pad van Sam bepalen op zijn reis door Vladivostok terwijl hij zijn weg naar huis naar de Verenigde Staten probeert te vinden.

Sam droomde er al lang van om naar huis terug te keren en misschien zijn gezin levend te vinden. Het vooruitzicht leek onmogelijk in de donkere metrotunnels, maar toen de Spartanen ontdekten dat Moskou niet de enige stad was die nog leefde na de oorlog, leek het niet langer zo dwaas om hoop te hebben.

Sam gaat weg van de Aurora op zoek naar een weg terug naar de Verenigde Staten en komt aan bij de overblijfselen van de havens die zijn verwoest door de tsunami van Vladivostok, verwoeste industriële gebouwen en residentiële ruïnes. Om zijn reis te voltooien, zal Sam ontdekken dat hij elke tactiek die hij tot nu toe heeft geleerd, nodig heeft om te overleven, omdat de omgeving veel ingewikkelder blijkt te zijn dan verwacht.

Il DLC zal worden verspreid op PC, PS4, Stadia e Xbox One. Voor degenen die eerder de SeizoenspasSam's Story zal uiteraard in het pakket worden opgenomen.