De wereld van de literatuur is een oneindige bron van inspiratie

Bookbound Brigade is een spel ontwikkeld door de Italiaan Digitale verhalen binnen het geslacht Metroidvania.

In plaats van een enkele hoofdrolspeler hebben we een groep helden onder ons bevel: de gebonden brigade. In plaats van ze individueel over te nemen, zijn ze gegroepeerd in een formatie en zullen ze compact handelen. In de brigade is veel zorg besteed: het grafische aspect is de moeite waard, de stijl van de personages en hun animaties worden verzorgd, hun stemmen zijn duidelijk en herkenbaar, zelfs in het midden van de chaos van de strijd. Hun formatie is dynamisch, roteert, verandert, past zich aan het scenario aan. Ik zal het nooit beu worden om de elementen van de brigade amusant te bekijken en te proberen niemand buiten een platformrand te laten vallen.

Het verhaal en de setting van de game zijn enigszins origineel, hoewel ze absoluut niet de focus van de titel zijn: de literaire wereld is in chaos, en je moet Tom vinden, het boek van Tomes, het meesterboek, om alles terug op zijn plaats te zetten. Dus hier is dat de Brigade en de vele NPC's die we ontmoeten literaire en historische personages zijn, die hun persoonlijkheid hebben veranderd door literaire chaos. Een vegetarische Dracula, een super slagschip Koningin Elizabeth van Engeland en wie meer heeft. Binnen het spel is er een encyclopedie waarmee we alle personages kunnen kennen, zoals ze in het verleden historisch waren en wat er in het spel is veranderd.

Leer en vermaak in één pakket

Een geweldige manier om meer of minder beroemde personages naar voren te brengen en bekend te maken, zelfs voor degenen die nog nooit van ze hebben gehoord. De toon blijft licht, de toespraken van de personages zijn modern, de lijnen zijn eigentijds: ik persoonlijk waardeerde alles, maar ik ben ervan overtuigd dat iemand met een enigszins twijfelachtige smaak het als "ineenstorting" kan beschouwen, een term die nu meestal wordt misbruikt en uit de context raakt .

Wanneer je een rand nadert, zul je zulke meesterwerken zien. De persoonlijkheid die de personages uitstraalt, is veel.

We hebben het over een metroidvania, dus we kunnen een combinatie van verkenning, platforming en gevechten verwachten, allemaal in een lijn van vooruitgang die ons nieuwe vaardigheden geeft om meerdere delen van de kaart te ontgrendelen. Ik anticipeer er meteen op: Bookbound Brigade wordt gewaardeerd in zijn totaalbeeld en is beter dan de som der delen. Onderdelen waaraan het de moeite waard is om een ​​paar woorden te spenderen.

Een gebroken Metroidvania

Een van de clichés van het genre is om een ​​enkele grote onderling verbonden wereld te hebben die wordt ontgrendeld naarmate het avontuur vordert. In Bookbound Brigade hebben we in plaats daarvan vier afzonderlijke werelden. Ze zijn niet lineair en benadrukken de verkenning en organische ontdekking van de speler, maar het verhaal dicteert de stroom. Wanneer je vastloopt vanwege een ontbrekende upgrade, vertelt de game je naar welke wereld je moet gaan om door te gaan. Aan de ene kant kan dit worden gezien als dwingen, maar ik geloof dat het in plaats daarvan de ritmes van het spel goed dient. Het hebben van afzonderlijke werelden kan leiden tot aanzienlijke frustratie omdat de speler bijna 1/3 van de gok probeert door te proberen. En in elk geval zet het spel nooit een punt op de kaart: de speler is altijd de laatste speler en als hij zich het precieze punt niet herinnert waar een bepaalde vaardigheid nodig was, kan hij gemakkelijk verdwalen.

De Bookbound Brigade-kaart is algemeen: het is mogelijk om alleen een lay-out te zien van de macro-omstandigheden en hoe deze met elkaar zijn verbonden, terwijl alle details aan de speler worden overgelaten. Een meer gedetailleerde kaart zou misschien te veel hebben geholpen, omdat het begrijpen van hoe een kamer daadwerkelijk verbinding maakt met anderen een deel van de uitdaging is. Ik ben toevallig een paar keer verdwaald geraakt, maar ik schrijf dit meer aan mijn vermoeidheid dan aan iets anders toe: het verkennende deel werkt in elk geval. De beloningen voor exploratie worden gebruikt om de prestaties van je Bound Brigade te verbeteren, zodat deze het einde van het spel zo soepel mogelijk aankan.

Boekgebonden Brigade Tower formatie
The Bound Brigade heeft verschillende formaties beschikbaar, die zowel in de strijd als tijdens de verkenning nuttig zijn. Veel vaardigheden zijn gerelateerd aan bepaalde vormen.

Tijdens uw reizen wordt u onderbroken door platformsecties, puzzels en gevechten. Puzzels draaien om eenvoudige omgevingsmanipulaties, maar ze zijn nooit zo eenvoudig dat ze slechts een hindernis zijn. De meeste uitdagingen zijn echter platformen en de game vertoont hier enkele zwakke punten. Het besturingssysteem is een beetje rigide en het fysica-managementsysteem van de Bound Brigade staat soms in de weg: meerdere keren stond ik op een platform omdat een element van de groep in een onzichtbare botsing verkeerde. De grootste fout zit echter in de reactie van de commando's: er was een variabele input lag. Momenten van zorgvuldige reactiviteit wisselden af ​​met anderen waarbij te veel milliseconden voorbijgingen.

200Hz en gebruik ze niet

Ik heb trouwens opgemerkt dat je bij 30 en 60 fps de beste resultaten voor de opdrachten hebt. Als je het spel vrij laat om naar de limiet voor gamingweergave te gaan, zoals mijn 301Hz Z200, worden sommige opdrachten niet echt opgenomen. Ik hoop dat het zal worden opgelost in de release-fase, omdat de verbeterde vloeibaarheid alle waardevolle animaties van de Bound Brigade verbetert. Slechts in één specifiek geval was er een totale onzekerheid van het commando: ik geloof dat Bookbound Brigade de ergste bengelende mechanica in zijn soort heeft.

Er is ook een uitdaging die grenst aan frustratie, om de verkeerde redenen. Vanaf het midden van het spel moet je je speciale vaardigheden gebruiken om talloze obstakels te overwinnen. Ze verbruiken allemaal een bepaalde hoeveelheid energie, die heel langzaam wordt opgeladen: er wachten daarom verschillende dode tijden op deze gezegende oplading. Er zijn upgrades die het versnellen, maar zelfs zij kunnen dit defect niet volledig verhelpen. Afgezien hiervan hebben de tests nooit veel tijd nodig, ze zijn niet ziek en verdomd moeilijk, maar ze weten hoe ze de juiste mate van uitdaging kunnen bieden, die zich in de loop van het avontuur uitbreidt. Overschakelen tussen verschillende formaties, zelfs tijdens het vliegen, en weten hoe je de juiste vaardigheden achter elkaar moet gebruiken, is altijd een goede manier om de speler aan te sporen en te belonen zodra hij de knie heeft. De obstakels 'doden' je ter plekke en brengen je terug naar het laatste gebied van veilige grond, maar de grote poel van het leven van de Gebonden Brigade laat een goede foutmarge toe.

Boekgebonden Brigade-inventaris
De gebonden brigade zal in de loop van het spel veel groeien. De upgrades zijn theoretisch optioneel, maar ik vond ze praktisch noodzakelijk om het eindspel te beheren zonder te flauwvallen.

Verwarde vuisten

Vechten is de zwakkere kant van het spelaanbod van Bookbound Brigade: de Bound Brigade is te beperkt in de strijd. Veel van je vuurkracht komt van speciale aanvallen, die kunnen worden uitgevoerd met combinaties van achter- en voortoetsen, die ik nog nooit zo comfortabel heb gevonden dat ze snel kunnen worden uitgevoerd in de gevechtsstroom. Opladen met je hoofd naar beneden is niet altijd de beste oplossing en begrip voor een moment waarop het beter is om aan te vallen, kan je een geweldige hand geven in de laatste fasen. De bazen daarentegen zijn enigszins teleurstellend, omdat ze ofwel te kampen hebben met langdurige stilstand of een beetje te sponsachtig zijn. Een paar van hen waren puzzelbazen die ik waardeerde voor de inventiviteit, maar ze waren onderontwikkeld op het gebied van audiovisuele aspecten, waardoor de strijd veel minder episch was dan het had kunnen zijn.

Audiovisueel Bookbound Brigade is aangenaam. De personages zijn goed gekarakteriseerd en geanimeerd, net als de vijanden. De omgevingen zijn kleurrijk en gemakkelijk te lezen, zelfs als ze niet veel persoonlijkheid hebben, afgezien van een paar gebieden. Over het algemeen zijn ze erg schoon, met weinig details: slechts een paar keer gaan de decoraties op meerdere diepteniveaus sommige elementen van het platform verbergen, maar nooit op een echt kritische manier.

Samenvattend, de 15 uur die nodig waren om het einde te zien, maar niet om het 100% af te maken, zijn aangenaam verlopen. De eerste Metroidvania van Digital Tales is eenvoudig, maar goed gestructureerd. De enige gebreken zijn in de gevechten en controles niet echt vloeiend, maar ze hebben geen invloed op het pakket. Als u op zoek bent naar een Metroidvania met een Italiaanse handtekening, geef ons een oogje.