Nintendo Switch het is een doorslaand succes, het is niet nieuw nu, maar het blijven lezen van nieuws over zijn verkoopgegevens, vooral in vergelijking met andere consoles, maakt het idee van de goudmijn van het Japanse bedrijf nog meer.

Volgens de laatste gegevens de hybride console heeft aangeraakt 52 miljoen eenheden, waardoor de verkoop van Xbox One werd bereikt en overtroffen, maar in de helft van de tijd nam de Microsoft-console ons mee.

Er moet echter worden opgemerkt dat, voor beleid gekozen door Microsoft, er zijn geen precieze gegevens over de hardwareverkoop van Xbox One, maar volgens de schattingen van analisten zijn de cijfers waarschijnlijk de aangegeven cijfers.

Nintendo Switch blijft daarom veel verkopen, met een prestaties vergelijkbaar met die van de DS en iets lager dan die van Wii. Hoe ver gaat de Japanse hybride console?