Met de komst van Warcraft III opnieuw gesmeed er was hoop dat de aangepaste games die zo populair waren in de originele game, weer tot leven zouden komen. Die spellen waar de ideeën voor zijn Dota 2 en bijgevolg League of Legends. Maar een nieuwe beslissing van Blizzard heeft deze hoop gefrustreerd.

Het softwarehuis is inderdaad veranderd Aanvaardbaar gebruik beleid. Om te beginnen is het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden in aangepaste spellen verboden. Dit betekent, zoals op het forum is aangegeven Blizzard, dat oude aangepaste spellen zoals Anime Fight, DBZ Tribute of Pimp My Mario niet naar Reforged kunnen worden gebracht.

Een dergelijk beleid is tegenwoordig vrij gebruikelijk. Andere ontwikkelaars hebben ook gevraagd om geen materiaal van derden te gebruiken in de mods van de Steam-workshop, zoals gebeurde met Creative Assembly for Total War. Dit weerhield gebruikers er niet van om mods met Lord of the Rings of Game of Thrones te maken.

Het meest interessante deel van de nieuwe regels is echter in het gedeelte over het eigendom van de wedstrijden, die exclusief zijn voor Blizzard. Dit geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om alles met aangepaste games te doen, zelfs te verwijderen als ze als ongepast worden beschouwd.

Deze houding van "censuur" is ook vrij wijd verspreid, maar in het Blizzard-huis kunnen deze regels ook een andere oorsprong hebben. Dankzij het exclusieve eigendom kan Blizzard in feite de reproductie van gepersonaliseerde Reforged-spellen op andere systemen voorkomen. Kortom, als er ooit een nieuwe Dota uit deze remake komt, zouden we niet nog een geval van Dota 2 hebben, niet zonder dat Blizzard er tenminste op zou kunnen verdienen.

Dota's wond is dan nog open. Blizzard zag immers de geboorte van een van de meest succesvolle genres van het laatste decennium op zijn platforms en was toen getuige van de concurrentie, Klep vóór en rel maak dan enorme winsten.

Het bedrijf hield deze houding ondanks de Warcraft III hoofdontwerper: Reforged, Matt Morris, had verklaard dat de nieuwe editor enorme mogelijkheden voor spelers zou openen. "We hebben al het mogelijke gedaan om meer macht te geven aan degenen die gepersonaliseerde spellen willen maken" hij verklaarde.