Sony heeft geweldige ideeën voor de toekomst van extern PlayStation-afspelen. Om de reus te helpen bij het begrijpen van de te nemen richting, heeft een ad hoc onderzoek eraan gedacht.

Inderdaad, een Reddit-gebruiker zei dat hij ontving een e-mailenquête door Sony.

De belangrijkste focus van de enquête ligt op de PlayStation-functie voor extern spelen die het op dit moment mogelijk maakt om PS4-games naar andere apparaten te streamen, waaronder Android-, iOS-, pc- en PS Vita-smartphones.

Een van de belangrijkste vragen was echter om spelers te vragen hoe ze het gevoel hadden dat ze toegang hadden tot Remote-play op meerdere apparaten, waaronder Apple TV, Android TV en, nog interessanter, Nintendo Switch.

Er waren vijf antwoorden beschikbaar, variërend van "helemaal niet verleidelijk" tot "zeer boeiend". We denken dat we een idee hebben van de antwoorden die de meeste gebruikers geven.

Andere vragen betroffen de evaluatie van mogelijk offline spelen op afstand, toegang tot PS1- en PS2-spellen, kaarten en exclusieve accessoires voor spelen op afstand, een meer draagbare DualShock-controller voor spelen onderweg en de mogelijkheid om Remote-play met anderen te gebruiken controller (bijvoorbeeld een muis en toetsenbord).

Het is natuurlijk belangrijk op te merken dat dit alleen een enquête is die is ontworpen om de gevoelens van de PlayStation-spelers te evalueren en daarom is er geen garantie dat Sony van plan is een van de genoemde functies te implementeren. En zelfs als u besluit om actief een van de functies na te streven op basis van gebruikersfeedback, kan het jaren duren voordat we een werkende zien.

Het is echter duidelijk dat met de lancering van PlayStation 5 nog steeds in de intenties van Sony ligt en de visie nog ambitieuzer en meeslepender is, vooral om de groeiende concurrentie van Google's Stadia en Microsoft's Project xCloud tegen te gaan.