In deze periode circuleren de geruchten onophoudelijk Nintendo Switch Pro uit in 2020, maar de Nintendo President Shuntaro Furukawa ontkent alles.

De leider van het Kyoto-huis heeft tijdens een conferentie met de aandeelhouders ter gelegenheid van de afsluiting van het fiscale jaar aangekondigd dat Nintendo Switch midden in zijn levenscyclus zit. De focus van het bedrijf is op dit moment om het gebruikersbestand uit te breiden, mede dankzij Nintendo Switch Lite, waardoor het populairder wordt bij gamers.

“We hebben gebruikers nog niet volledig bereikt met de eigenaardigheden van Nintendo Switch Lite, dus we zullen blijven werken om het aantrekkelijker te maken voor gamers. wij vinden het essentieel om het imago van te blijven ondersteunen beide de versies van Nintendo Switch, en dit zal leiden tot een uitbreiding van onze gebruikers. Er zijn geen plannen voor de lancering van een derde consolemodel in 2020. "

Met deze woorden heeft Shuntaro Furukawa definitief elke mogelijkheid ontkend om in 2020 een krachtigere versie van de hybride console te zien.