Sinds de eerste gameplayvideo's en met de release van de game zelf, Death Stranding is min of meer terecht gedefinieerd als een "walking simulator“, Gezien het feit dat de hoofdrolspeler van het spel tijdens het avontuur gedwongen wordt kilometers en kilometers te lopen en te rennen.

Vermoeiend voor hem, niet zozeer voor degenen die pad in de hand spelen op de bank; dus waarom niet ervoor zorgen dat deze inspanning ook naar de speler wordt overgedragen? de ingenieur Allen Pan het heeft zo verbond de PlayStation 4 DualShock met een loopband, ervoor zorgend dat de linkeranaloog wordt vervangen door onze wandeling.

Zoals je kunt zien aan de video-, om Death Stranding met de loopband te spelen, heb je nog steeds de pad van PlayStation 4 nodig, maar lopen en rennen wordt allemaal bepaald door onze ware bewegingen, wat inspanning en veel zweet kost.

Het plagen van het spel van Hideo Kojima werd daarom realiteit: Death Stranding is nu een echte wandel-simulator.