GTA V heeft al zijn virtual reality-debuut gehad, maar de resultaten waren niet verleidelijk. Deze keer zijn de dingen echter heel anders.

Toen VR zijn debuut maakte met de eerste generatie kijkers, lanceerden veel modders zichzelf op GTA V zodat ze het in virtual reality konden spelen. Het lijkt voor de hand liggend, maar het resultaat van die tijd had niet de gewenste resultaten, vooral tijdens de campagnemissies, omdat sommige specifieke activiteiten voor de speler aanwezig zijn, maar ook omdat het meer om game-hacks ging dan om echte mods.

Nu jaren later heeft een modder gebeld LukeRoss00 hij bracht maanden door met het perfectioneren van een VR-specifieke GTA V first-person mod. Het ding begon als een memo van je headset, maar langzaam resulteerde het in wat nu eigenlijk een werkende mod is waarmee je zonder problemen van het begin tot het einde van het spel kunt genieten.

LukeRoss00 heeft hard gewerkt om dit te bereiken, gaat ook de FOV van het spel veranderen, om de grafische storingen tijdens de kinematica te verminderen en ondersteuning toevoegen aan de MSAA voor degenen die een uitvoerende pc hebben en gedefinieerde afbeeldingen geven.

Momenteel is de mod te downloaden van GitHub en is beschikbaar voor Oculus Rift, Htc Vive en Valve Index. Wat vind je van de mod? Zult u nog steeds op GTA V springen nu het speelbaar is in VR? In de tussentijd heb je dat gehoord Heeft de switch-leaker schuldig bevonden aan het hacken van Nintendo?