Op Super Bowl, de finale van de National Football League en het meest bekeken sportevenement in de Verenigde Staten, de nieuwe trailer voor de Disney-film is uitgezonden live actie Mulan, in Italiaanse theaters op 26 maart. De film vertelt het epische verhaal van de legendarische krijger, een onverschrokken jonge vrouw die alles riskeert om haar familie en land te beschermen en een van de grootste krijgers wordt die China ooit heeft gekend.

SYNOPSIS:

Wanneer de keizer van China bepaalt dat één man voor elk gezin het keizerlijke leger moet inschakelen om het land te verdedigen tegen de aanval van indringers uit het noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een gerespecteerde krijger, de plaats in van zijn zieke vader. Nadat ze zichzelf als man heeft vermomd en zich heeft aangemeld met de naam Hua Jun, zal Mulan op elk moment van haar reis worden getest en moet ze haar innerlijke kracht vinden en al haar ware potentieel demonstreren. Tijdens deze epische reis zal ze veranderen in een gewaardeerde krijger die het respect verdient van een dankbare natie en de trots van een vader.

Niki Caro teken het live-actie herinterpretatie van de Disney-animatieklassieker Mulan uit 1998, die een veelgeprezen internationale cast heeft met onder meer Yifei Liu in de rol van Mulan, Donnie Yen als de Commandant Tung, Tzi Ma in de rol van ZhouJason Scott Lee als BhOri Khan, Yoson An as Honghui, en Ron Yuan in die van Sergeant Qiang, met de deelname van Gong Li in de rol van Xianniang en Jet Li in de rol vankeizer.

Het scenario, gebaseerd op het verhalende gedicht "The Ballad of Mulan" is ondertekend door Rick Jaffa & Amanda Silver en Lauren Hynek & Elizabeth Martin. De film wordt geproduceerd door Chris Bender, Jake Weiner en Jason Reed, terwijl Bill Kong, Barrie M. Osborne, Tim Coddington en Mario Iscovich uitvoerende producenten zijn.