Il geval di The Wonderful 101 creëerde een precedent. Volgens rapporten van Platinum Games waren de rechten op de videogame in handen van Nintendo, die heeft ingestemd met het initiatief di kickstarter campagne om het spel ook naar andere platforms te brengen. De voormalige exclusieve Wii U het zal daarom rechtstreeks door Platinum Games worden gepubliceerd.

Op dit moment vragen velen zich af over de toekomst van andere IP- en exclusieve merken waarvan Nintendo de rechten bezit: Astrale keten vooral. De actie geregisseerd door Takahisa Taura was een enorm succes en bereikte de mijlpaal van 1 miljoen exemplaren verkocht over de hele wereld; een overdrijving gezien het feit dat het een nicheproduct is. Velen zouden daarom het genoegen hebben de titel in kwestie op andere platforms te kunnen spelen en hebben in dit verband tussenbeide gekomen Atsushi Inaba, hoofd van het Japanse softwarehuis:

“In het geval van Astral Chain is de IP voor de helft in handen van Platinum en voor de helft in handen van Nintendo. Dus nu is het te vroeg om te zeggen of het een haalbaar probleem is. Laten we nu maar hopen dat Switch succesvol blijft. Uiteindelijk is het aan Nintendo, niet aan ons. Ze bezitten de publicatierechten van Astral Chain, dus in werkelijkheid hebben we geen zeggenschap. We beschouwen The Wonderful 101 als een uniek en geïsoleerd geval. "

Volgens wat gerapporteerd lijkt het onwaarschijnlijk dat Astral Chain kan een platformonafhankelijke titel worden, maar na de laatste gebeurtenissen geloven we niet dat we a priori iets kunnen uitsluiten.