Onnodig te zoeken naar te veel preambules of verwrongen definities, Promare is een 110% extract van Studio Trigger, ongeraffineerd en ongefilterd, met alles wat daarbij komt kijken. Het filmdebuut van de auteurs van Kill la Kill en Gurren Lagann is een honkbalknuppel die met supersonische snelheid op de schedel van de toeschouwer crasht, in een explosie van licht en kleuren die wervelen in een gekke dans met een gesyncopeerd ritme. Promare is dit alles, gemaakt van crack. De plot ziet i polijsten, mensen veranderden onverklaarbaar dertig jaar voordat de feiten werden verteld, die de macht hebben om vlammen te creëren en te manipuleren. Hun verschijning op de aardbol markeert de geboorte van een extreem gevaar voor de planeet zelf, veroorzaakt door de verspreiding van gewelddadige branden losgelaten door een groep terroristen in constante strijd tegen het reddingsteam, dat de geliefde als een nieuw lid ziet Galo Thymos, brandweerman met een extreem vurige ziel. De botsing met de criminelen onder leiding van Lio Fotia, begint het verhaal van Promare. De film wordt ondersteund op een zeer pop-artstijl, gemaakt van vierkanten, zure en verzadigde kleuren, met ook een massaal gebruik van CGI vooral in stadsomgevingen, en een personageontwerp dat elk personage in enkele ogenblikken effectief kan beschrijven. De artistieke richting neigt naar het creëren van scènes met zeer heldere kleuren, maar op een vlakke en duidelijke manier verdeeld, waardoor het idee ontstaat geconfronteerd te worden met concepten of bewegende stripverhalen, waardoor de pop-smaak van de productie nog meer wordt geaccentueerd. Vaak bevinden we ons voor een lijst die, gezien de fantastische balans en compositie van het beeld, gemakkelijk een schilderij kan worden om tentoongesteld te worden. Er zijn enkele onjuistheden aanwezig, gaat de CGI niet altijd goed samen met de 2D-tegenhanger en in sommige overgangen is er enige onenigheid vanwege de combinatie van de twee technieken. Bovendien leidt de chaos op het scherm als gevolg van de meest geagiteerde scènes, hoewel altijd bevredigend gezien de visuele rijkdom die voor de ogen van het publiek explodeert, soms tot een moeilijke lezing van de actie, die voor het grootste deel in plaats daarvan zeer duidelijk is, zij het altijd gesynchroniseerd voorbij alle grenzen. Over het algemeen stelt Promare ons echter in staat om te bewonderen een spectaculaire visuele orgie, rijk, overlopend, oncontroleerbaar en omhullend, wat een glimlach op je gezicht achterlaat.

Afbeeldingresultaten beloven

"Het brandt helemaal niet!"

Er is geen tekort aan overdrijvingen in volledige triggerstijl, die inderdaad in overvloed aanwezig is sinds de aanvankelijke botsing om vervolgens in te stromen een sensationele laatste reeks die lang op het netvlies zal blijven focussen, en de ticketprijs betaalt zichzelf gemakkelijk terug, zelfs dankzij de laatste, spannende minuten. Promare weet echter wanneer hij moet stoppen om op adem te komen een ritme dat de nodige momenten van rust weet te nemen om meer ruimte te geven aan het verhaal en de beschrijving van de wereld die fungeert als een podium voor geschiedenis. Hoewel het schrift vaak de kant toont a ietwat zwakke en didactische dialogen, gezien het aantal te verklaren concepten en subplots, soms ook buigend cliche die de kracht van de ondersteunende personages een beetje snijden met de bijl, het onderwerp is intrigerend, in zijn eenvoud, het geven van ruimte ook aan interessant stof tot nadenken.

Promoot ITA HD-streaming

Wat meer bevredigend is, vooral voor degenen die gewend zijn aan de producties van de studio, is de voortdurende aanwezigheid van een gemeenschaps- en sociaal gevoel dat nooit stopt met doordringen van de film. Net als in hun vorige werken, Promare het is geen film gebaseerd op het 'ik' maar altijd op het 'wij'; in plaats van het canonieke concept te geven van de held die gekozen is om de wereld te redden, vertelt hij ons liever een verhaal waarin het individu werkelijk machteloos is en alleen door 'de ander' te accepteren, is het mogelijk om elk obstakel te overwinnen. Promare verbergt daarom ook in zich een verhaal van racisme en uitbuiting van de zwakken en gemarginaliseerden, maar zonder verzachting of valse moralismen, concentreert het verhaal zich nooit op een retoriek van zielig mededogen, zelfs als het een beetje afglijdt naar een of andere naïviteit van geschriften die het beweert. bewonderenswaardige zuiverheid, waarin geweld in al zijn betekenissen wordt veroordeeld. Eervolle vermelding voor de soundtrack bovendien, dat effectief het ontrafelen van het verhaal van begin tot einde begeleidt, ook met memorabele thema's en opwindende tracks die het luisteren verdienen, zelfs na de aftiteling.

Belofte

Red de wereld

Promare bewijst een uitstekend filmdebuut te zijn voor Studio Trigger, afgezien van enkele onvolkomenheden en vlekken. Voor alle liefhebbers van de eerdere werken van het animatiehuis, die ook worden beloond met een rel aan citaten naar de universums die ze hebben gemaakt, het zicht is bijna verplicht terwijl tegenstanders zonder aarzelen hun neus zullen blijven opdraaien. De speelfilm is daarom ongelooflijk consistent met zijn wortels, zonder de gunst van het grote publiek te zoeken in deze eerste landing op het grote scherm, nogmaals de intellectuele eerlijkheid van een groep werknemers die altijd en in elk geval iets creëert waarin zij vast geloven . We worden waarschijnlijk niet geconfronteerd met een meesterwerk maar zeker met het product van Hiroyuki Imaishi het verdient het om gezien te worden in de eetkamer en talloze andere daaropvolgende. Uit de bioscoop, verheven door de visie, blijven de scènes in het hoofd echoën en de gedachte kan alleen naar het volgende filmproject van de studio gaan, in de hoop zo snel mogelijk aan te komen en nog memorabeler te worden.