Als iemand tegenwoordig het ongelukkige idee had om te kijken Warcraft III opnieuw gesmeed op Google zou hij de hel zijn. Een onspeelbare ramp, de slechtste game ooit volgens Metacritic beoordelingen, als je het durft te kopen, maakt Archimonde zelf een zandmodel van je pc en blaast het op. Wie zou ooit dertig euro voor zo'n spel gooien?

Nou ik. En na een paar uur daar kwam ik tot de ongelooflijke conclusie dat het spel is ok.

Maar hoe is zo'n discrepantie tussen mijn oordeel en dat van internet mogelijk? Laten we in volgorde gaan.

De graphics 

In een geremastered, graphics zijn een vrij belangrijk element. Het wordt nog meer als je een publiceert op BlizzCon 2018 dergelijke aanhangwagens. Hier is het voorwerp van het geschil, die verdomde twee minuten en achtendertig seconden die verschillende kaken op evenveel bureaus hadden laten vallen, inclusief de mijne. In vergelijking met dit en ander materiaal dat kort daarna werd vrijgegeven, is het resultaat dat in de game wordt getoond gemiddeld teleurstellend.

Gemiddeld teleurstellend? Was dat niet het meest verschrikkelijke dat ooit is gezien? Eh, ongeveer. Er zijn verschillende defecten, natuurlijk zijn sommige tussenfilmpjes slecht vernieuwd en volgens de huidige normen van slechte kwaliteit, maar de nieuwe zijn vaak uitstekend. Misschien zijn de animaties soms niet perfect, schakelen de personages nog steeds draaitafels in elke keer dat ze zich moeten omdraaien en dit irriteert me (maar dat is niet om te veel los te maken van het origineel).

Echt, hoewel dit 0,5 stemmen waard is Metacritic? Onhandige en filmische animaties niet perfect? Onmogelijk, er moet meer zijn. Waar zijn de bugs? Waar zijn de ongerechtvaardigde omwentelingen? Vertel het me omdat ik ze niet kan vinden.

Ik begrijp de teleurstelling van minder krijgen dan was beloofd, maar als we het allemaal willen zeggen Blizzard hij had deze veranderingen aangekondigd, zij het zonder te opvallen. Als we echt ergens met de vinger naar moeten wijzen, kunnen we zeggen dat op de Battle.net-winkelpagina de getoonde video nog steeds die van 2018 was.

Alleen foutafbeeldingen?

Dus zijn de beoordelingen allemaal verkeerd? Is het spel in orde en heeft Blizzard niets verkeerd gedaan? Absoluut niet.

Al deze ophef veroorzaakt door kritiek op de grafische afbeeldingen verbergt de echte reden waarom spelers naar mijn mening zouden moeten klagen: de nieuwe copyrightregels voor aangepaste games.

Blizzard heeft de competitieve ladders van de multyplayer verwijderd. Het maakte en aangepaste spellen op dit moment niet toegankelijk. Het dwong ook degenen die geen Reforged kochten om een ​​enorme update te downloaden en geconfronteerd met dezelfde serverproblemen als de andere spelers. Het belangrijkste is echter dat hij alle aangepaste spellen tot zijn exclusieve eigendom heeft gemaakt.

Ik ben nog nooit een geweldige online speler geweest, maar ik weet hoe belangrijk gepersonaliseerde games voor Warcraft III waren. van Dota naar beneden heeft de vrijheid die aan gebruikers in dat gebied wordt verleend, fundamenteel bijgedragen aan de populariteit van het spel. En Blizzard plakte er een leuke sticker op met MIJN erop geschreven.

Waarom we ons meer richten op een niet-perfecte textuur of op een minder mooie dan verwachte filmische, in plaats van een verandering die echt verraadt de geest van het spel origineel, gaat mijn begrip te boven.

Een goed spel 

De game werkt perfect, de enige ergernis die me heeft gegeven is dat ik bij het spelen op Mac het gebruik van de functietoetsen wissel. Mis geen enkele druppel plezier die het origineel bood. Alle momenten die als kind in mijn geheugen zijn gegrift, zijn er nog steeds, verbeterd en aangepast aan de wereld van videogames vandaag.

Ik kan Thrall, Jàina (en niet Jaìna), Maiev en dat vervloekte Arthas het hele verhaal nog steeds volgen, zoals ik vijftien jaar geleden deed, af en toe naar wat afbeeldingen kijkend en onvolkomenheden negerend. Net zoals ik vroeger als kind deed.

Een laatste Italiaanse nota van verdienste gaat naar nasynchronisatie. In het origineel bereikten de Italiaanse stemmen uitstekende pieken, maar ze eindigden te vaak om ons ook middelmatige uitvoeringen te bieden. De nieuwe nasynchronisatie is in plaats daarvan onberispelijk op alle gezichtspunten en voor alle karakters. En het is geen secundair aspect, want laten we eerlijk zijn, het eerste wat we allemaal deden, niemand uitgesloten, is op de eenheden klikken om de grappige dialogen te horen. Dat en blaas de schapen op.

Hiermee wil ik de meningen of de reactie van de gemeenschap niet verminderen, laat staan ​​dat hij de Blizzard eerder rechtvaardigt en na de publicatie van het spel. Gewoon leek de golf van haat mij overdreven, gevoed door de wens om te woeden op een bedrijf dat het niet naar zijn zin heeft.