Per de eerste volt AlfabetHet moederbedrijf van Google heeft de advertentie-inkomsten van YouTube onthuld. De gegevens staan ​​in de inkomstenrapport in 2019. Het totale cijfer is meer dan $ 15 miljard.

De jaarlijkse omzet van YouTube ze zijn sinds 2017 bijna verdubbeld met een stijging van 38% ten opzichte van 2018. In 2017 stegen advertenties aan YouTube met 8,15 miljard, het jaar daarop gestegen tot 11,6.

Bovendien onthulde het rapport dat de site een omzet van 2019 miljard in het laatste kwartaal van 4,72 boekte, een stijging van 31% op jaarbasis.

Naast deze gegevens heeft Alphabet ook die van vrijgegeven Google Search e Google Cloud. De eerste boekte een omzet van 27.19 miljard, de tweede van 2,6 miljard alleen al in het vierde kwartaal van 2019. De cijfers komen bij de rest van de bedrijfsopbrengsten om een ​​indrukwekkende 46,08 miljard te bereiken in het vierde kwartaal, iets minder dan de Wall Street voorspelling die 46,9 miljard bedroeg.

Alphabet CEO Sundar Pichai gaf als volgt commentaar op de gegevens:

"Ik ben zeer tevreden met de voortdurende groei van Google Zoeken en de ontwikkeling van de nieuwe twee gebieden, YouTube en Cloud, die ongeveer 15 en 10 miljard jaarlijkse inkomsten bedragen."

De snelle groei van YouTube is mede te danken aan de nieuwe deal ondertekend met Activision Blizzard, die zorgt voor de streaming van de E-Sport-evenementen van het bedrijf naar de site. De deal omvat de populaire Call Of Duty en Overwatch, die vanaf nu alleen beschikbaar zijn op YouTube.