In de groeiende belangstelling die veel technische reuzen in de gamingindustrie tonen, is dit een echt competitief veld. Als ooit de kanshebbers gewoon Sony, Microsoft en Nintendo waren, hebben vandaag Google, Amazon, Facebook en Apple toegevoegd om te strijden om de opmerkelijke winstgevendheid van de videogame-industrie. En Phil Spencer van Microsoft zei in dit verband dat er ook een was afgeleid andere mentaliteit: Microsoft probeert niet langer Sony en Nintendo bij te houden, maar probeert Amazon en Google in de eerste plaats bij te houden.

Tijdens een interview met ProtocolPhil Spencer heeft zijn positie in dit opzicht duidelijk gedefinieerd: de gamingmarkt is veranderd, evenals de concurrentie die eromheen draait. Als gevolg hiervan worden de echte bedreigingen van Microsoft niet langer vertegenwoordigd door Sony en Nintendo.

"We respecteren ze erg, maar we zien Amazon en Google als de belangrijkste concurrenten in de toekomst"Zei Phil Spencer. "Traditionele gamingbedrijven zijn in zekere zin uit positie. Ik ga niet concurreren met Sony en Nintendo volgens de klassieke normen, terwijl Amazon en Google op zoek zijn naar manieren om 7 miljard mensen in de gamingwereld te betrekken. Dat is het doel."

Phil Spencer

Bovendien worden er relaties gelegd tussen Microsoft en Nintendo bestemming door de jaren heen. De twee bedrijven hebben in feite onlangs de Crossplay, en het was zelfs gerucht dat Xbox Live zou op de Nintendo Switch zijn geland begin 2019. De toespraak is anders voor Sony, die zich niet alleen bezighoudt met Playstation. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat het Japanse bedrijf niet veel informatie over Playstation 5 vrijgeeft en in plaats daarvan wacht op verdere geruchten over de Xbox Series X.

Het is natuurlijk een van de claims van Phil Spencer die de meeste discussie heeft gemaakt. Vooral na het laatste interview waarin hij, toen hem werd gevraagd naar nieuwe gamingtechnologieën, zei dat "niemand was geïnteresseerd in VR". Natuurlijk hebben Google en Amazon alle middelen die ze nodig hebben om ze te ervaren neove tecnologie. Ondanks de twijfelachtig gebeurde van Google Stadia, is het begrijpelijk hoe Microsoft samenwerkingsmogelijkheden zoekt met Sony en Nintendo. Kortom, het lijkt erop dat Phil Spencer de kwestie vanuit een oogpunt bekijkt bredere in vergelijking met Sony.