Na controverse van de afgelopen dagen betreffende de gebrek aan online back-upondersteuning van de reddingsoperaties van Animal Crossing: New HorizonsIs Nintendo misschien van gedachten veranderd.

De afbeelding van de achterkant van de verpakking van de laatste titel gewijd aan Animal Crossing liet weinig ruimte voor twijfel: geen ondersteuning voor cloud save. Dit heeft geleid tot veel controverses onder gebruikers, die beschuldigen van het niet in staat zijn om hun eilanden over te dragen naar andere Nintendo Switches of anderszins het risico lopen hun reddingsoperaties permanent te verliezen. Bedenk dat de gegevensback-up was een van de werkpaarden van de dienst Nintendo Switch Online (betaald). Het zou daarom heel moeilijk zijn om de afwezigheid van deze functionaliteit uit te leggen in een titel die tientallen, zo niet honderden uren belooft die zijn besteed tussen de verschillende aangeboden activiteiten. Nintendo lijkt echter te hebben besloten te doen terugtrekken, publiceert een korte update direct op toegewijde Japanse site naar de betreffende videogame:

Deze software biedt geen ondersteuning voor Nintendo Switch Online-cloudbesparing, maar in geval van consolestoring, verlies of diefstal overwegen we een back-upfunctie voor back-upgegevens. Het gebruik van deze functie is beperkt tot Nintendo Switch Online-abonnees. We weten niet wanneer hierover verdere updates zullen komen.

Kortom, uit de vrijgegeven verklaring lijkt het erop dat de ontwikkelaars dat zijn proberen er een stuk in te stoppen gehaast. We hopen dat deze functionaliteit tegelijkertijd kan landen, of in elk geval niet te laat in vergelijking met de lancering van de titel.