Minecraft heeft de eerste beschikbaar gesteld momentopname van de versie 1.16 "Nether-update" die een eerste glimp gaf van wat er met de volledige patch zal komen.

De snapshots zijn in feite testversies van toekomstige updates en zijn beschikbaar door ze in te schakelen in het hoofdmenu van het Minecraft-opstartprogramma.

Maar wat zit er in deze momentopname? De schijnwerpers staan ​​op drie nieuwe biomen van Nether: Crimson Forest, Soulsand Valley en Warped Forest. Er wordt ook een nieuw materiaal op hoog niveau genoemd Netheriet, verkrijgbaar uit oud puin dat kan worden teruggewonnen in de ondergrond van de Nether.

Netherite brengt verschillende nuttige effecten met zich mee. Een daarvan is de mogelijkheid om objecten met dit materiaal doordrenkt te maken, waardoor ze vrijwel immuun zijn voor lava: ze zullen op het oppervlak drijven in plaats van zinken.

Zal ook aanwezig zijn Hoglins, wezens die blijkbaar voor nu "Ze doen nog niet veel".

Meer dan een dozijn nieuwe blokken zullen ook worden opgenomen, waaronder de Crimson Stengels en Huilende schroeven. De laatste zal in de herfst groeien, beginnend bij de basis van een blok.

Volledige details van de momentopname zijn beschikbaar qui.

Als je het op een van je werelden wilt proberen, Mojang beveelt aan om vooraf een back-up te maken of om de snapshot in een afzonderlijke map te starten, omdat het gebruik ervan op bestaande werelden corruptie kan veroorzaken.