De voorzitter van de Activision, Rob Kostich, in een recente ontmoeting met investeerders heeft gesproken van het gedrag van spelers met betrekking tot aankopen in de game in de nieuwe game Call of Duty: Modern Warfare, die voor het eerst het bedrijfsmodel zag veranderen in microtransacties na de lancering. In feite heeft CoD dit jaar niet de klassieker van binnen Seizoenspas met extra kaarten, of de veel bekritiseerde Loot Box ingevoegd in Black Ops 4, maar het aangenomen model was dat van Battle Pass, in Fortnite en Apex Legends stijl, waar spelers van tevoren de ontgrendelbare items kunnen zien die worden verkregen door de bovengenoemde pas te kopen.

tweede Kostich de basisspeler van Call of Duty waardeerde deze verandering binnen het merk, waarvan hij zei dat het was gemaakt "om de gemeenschap een betere ervaring te bieden", zozeer zelfs dat Modern Warfare opnamen maakt ontvangsten in microtransacties hoger van "ten minste een tweecijferig percentage" in vergelijking met zijn voorganger, Black Ops 4.