Met de bizarre vertelling, snelle actie, geheime edelstenen en oneerbiedige en gedenkwaardige geesten, hadden spelers nog meer content voor één speler gewild voor Luigi's Mansion 3 in plaats van multiplayer DLC. Next Level Games hij vertelde Kotaku dat er geen uitbreiding voor één speler gepland is en motiveerde ook de keuze.

Een van de belangrijkste aspecten betreft de structuur van het spel en de manier waarop spelers door elke verdieping van het spookhotel gaan. De Nintendo-producent, Kensuke Tanabe, werkte samen met Next Level Games aan het project en beweerde dat het toevoegen van een nieuw plan of hotel als een DLC voor één speler de essentie van de game zou aantasten:

“Luigi's Mansion 3 heeft een solide introductie, ontwikkeling, doorbraak en conclusie. Daarom zou er een inconsistentie zijn met de instelling en de chronologische volgorde door een aanvullend plan in te voegen. "

Hij kwam ook in dit verband tussenbeide Yoshihito Ikebata, een andere spelmaker, die eraan toevoegde dat het ontwikkelen van een nieuw hotel te lang zou duren. Bovendien zei Ikebata dat het team blij was met hoe leuk het was om acht mensen multiplayer op hetzelfde systeem te laten spelen.

Het was iets dat het ontwikkelteam wilde nastreven, maar het had niet de tijd om het op tijd te publiceren met de ScreamPark-modus, daarom implementeren ze het nu alleen.

De creatieve directeur van Luigi's Mansion 3, Bryce Holliday, zei dat de wens van een enkele speler DLC verdween nadat het team zijn multiplayer-ideeën had gelanceerd:

"Bij Next Level Games zijn we dol op het maken van multiplayer-games," zei Holliday, "dus deze DLC zit vol met ervaringen die we met fans wilden delen."

We herinneren je eraan dat de eerste multiplayer-DLC van Luigi's Mansion 3 vorige maand is gelanceerd en de tweede is gepland voor april.