De film van Sonic The Hedgehog is al maanden onderwerp van discussie. Onder de blunder van de karakter ontwerp verkeerd, fanprotesten en dan de volgende rinvio, de film staat op het punt om theaters te bereiken, precies op 13 februari 2020 en voor de gelegenheid besloot Jim Carrey (die Dr. Robotnik in de film speelt) in een interview te spreken voor Gamespot, hoe hij met deze rol omging:

“We hadden niet veel te halen uit de game voor inspiratie. Hij is een kwaadaardig genie, het was het enige dat ik wist [...] en voor mij was Robotnik een liefhebbende en verwaarloosde zoon die de wereld probeert te laten zien wat het waard is. Aan de basis denkt het echter dat het nutteloos is, volledig nutteloos. En daarom creëren "genialiteit" en "nutteloosheid samen" een mooie combinatie. […] Het leuke is dat hetzelfde personage niet door de hele film blijft. Het wordt meer en meer ... zuur. "

Vervolgens vertelde hij waarom Sonic The Hedgehog volgens hem heel eenvoudig was over te zetten van het videospel naar het grote scherm.

“Ik denk dat Sonic van binnen eenvoudig is. Er is sprake van een zoektocht naar macht en ernaar verlangen, er is zowel een fantastische antagonist als een fantastische protagonist en in Sonic zelf zijn onschuld en vreugde te vinden. Sonic is het personage dat "dit" wil doen, terwijl Robotnik ergens voor gemotiveerd is, hij speelt niet. Hij wil beter zijn dan wie dan ook en als ik de gelegenheid had om het opnieuw te doen, zou ik graag zien hoe ver hij kon gaan. "