Het hof van beroep van het District of Columbia heeft het verzoek afgewezen om er een te herzien oordeel van oktober waarin het einde van netneutraliteit in de Verenigde Staten. Veel lobbyisten en maar liefst 15 staten hadden verzocht om herziening van de straf. Deze beslissing betreft de acties van de FCC, de federale telecommunicatiecommissie.

In 2017 creëerde de FCC een schandaal en bezorgdheid, waardoor een beslissing werd genomen die internetproviders toestond het te schenden netneutraliteit. In de praktijk staat de nieuwe verordening internetproviders toe om betalingen aan bepaalde sites te blokkeren, te vertragen of prioriteit te geven. Deze regels herroepen de wetten die Obama in 2015 had aangenomen om netneutraliteit te verdedigen.

Zelfs de grote internetbedrijven houden niet van deze beslissing. Van Google tot Amazon, van Facebook tot Twitter, alle grote namen op internet hebben de FCC aangeklaagd, maar zonder succes. In april verhuisde het Democratisch gecontroleerde Huis van Afgevaardigden ook om de netneutraliteit te herstellen, maar de Senaat in handen van de Republikeinse partij had de nieuwe voorschriften geblokkeerd.

Dus voorlopig blijven de netneutraliteitswetten ingetrokken. In de uitspraak van oktober werd echter ook bepaald dat de FCC "geen wettelijke bevoegdheid" heeft om individuele staten een unieke manier op te leggen om hun eigen voorschriften te implementeren.