ALLE DETAILS VAN DE ZWAARD- EN SCHILDUITBREIDING

De TCG Sword and Shield-uitbreiding het landde in de winkels op 7 februari 2020 en introduceerde een reeks nogal relevante innovaties, evenals een groot aantal echt leuke nieuwe kaarten om te zien en te verzamelen.

Sword and Shield draagt ​​15 Pokémon V, speciale kaarten van grote kracht, die, indien verslagen, de tegenstander twee prijskaarten opleveren. 4 worden ook geïntroduceerd Pokémon VMAX, geëvolueerde vormen van de vorige, die niet alleen worden weergegeven door fantastische kunstwerken, maar ook een stratosferische PS-waarde hebben. Snorlax VMAX heeft bijvoorbeeld de schoonheid van 340 PS: beslist moeilijk om naar beneden te gooien. De prijs voor het verslaan van deze reuzen is drie kaarten. Het is ook verplicht om de aankomst van een nieuwe speciale energie, de Aurora, te melden, die een beetje als een joker werkt, maar een kaart uit het kaartspel moet worden weggegooid om aan een Pokémon te worden bevestigd. En het is prachtig om te zien

Er zijn echter andere innovaties die zijn doorgevoerd in de GCC in combinatie met de release van de nieuwe kaarten, en de eerste is sterkte verbetering. Sword en Shield Pokémon nemen -30 minder schade toe van de elementen die ze weerstaan, in plaats van -20, en dat is geen kleine verandering. Sommige van dezelfde combinaties zijn ook aangepast: in sommige gevallen is water zwak geworden voor gras in plaats van bliksem, en psycho is nu zwak voor duisternis (zoals het hoort), die ze op hun beurt van gras haalt. Het koboldtype ontbreekt opnieuw in deze uitbreiding. Er is ook een nieuwe penalty geïntroduceerd voor de speler die als eerste begint, omdat hij niet alleen niet langer kan aanvallen, maar ook geen hulpkaarten kan spelen.

Zwaard en schild TCG

Er staat veel vlees in brand en er is ook een prettige stimulans aangekondigd: door minstens 9,99 in Pokémon TCG-materiaal in het GameStop, Prénatal en Toys Center te spenderen, kun je een van de twee Sword and Shield-promokaarten ontvangen. Het zijn gigantische Snorlax VMAX (letterlijk) en Galar's Obstagoon, de laatste kaart die er veelbelovend uitziet.

En nu ... naar het wilde uitpakken.

WAT IK VOND

Het verplichte uitgangspunt is dat mijn geluk minder is dan dat van een normaal persoon, dus ik krijg nooit sensationele resultaten van de zakjes. Dit keer met Spada e Scudo ging het iets beter dan normaal. Hier zijn de meest interessante bevindingen.

Zwaard en schild TCG

Een van de meest interessante Trainerkaarten, hier Metalen plaat, waarmee u een metalen energie van de aflegstapel kunt toewijzen. Metal Pokémon kunnen behoorlijk relevant worden en het versnellen van de energietoewijzing is vaak een winnende strategie. Met Bike Rotom kun je tot zes kaarten in je hand trekken: vaak handig om te herstellen. En dan vind ik het heel mooi. Eindelijk vond ik de Professor Flora. Het nieuwe is dat deze kaarten nu Academisch Onderzoek worden genoemd, met de naam van de onderzoeker in de rechterbovenhoek. Je kunt er nog steeds één per deck hebben, dus niet compatibel met Platan en Aralia.

Zwaard en schild TCG

Zacian V is een verdomd krachtige kaart: 230 van de kracht van Baldalama is geen grap. Door zijn bekwaamheid kan hij hem zoveel mogelijk opladen met metalen energieën. Let ook op de weerstand tegen gras, waarvan wordt gezegd dat het -30 is.

Stonjourner V het is een Pokémon die ik waardeer, en bovendien is het de enige ultra zeldzame die ik heb gevonden. Sbrilluccica wat een wonder is! Merk ook op dat het een van de 4 Pokémon is met de VMAX-evolutie in dit formaat.

Ik vond onder andere de drie volledige evolutionaire lijnen van de 3 starters, die niet slecht zijn om te richten en naar te kijken, en Ponita en Rapidash van Galar. Een duim omhoog ook voor de kunst van de tassen, die je op de foto kunt zien: Lapras VMAX is een van de mooiste dingen die tot nu toe ooit zijn gezien.

Uitstekende voorwaarden voor de nieuwe Sword and Shield-uitbreiding van de GCC: we zullen zien wat er met de game zal gebeuren in de volgende periode.