Vanaf de aankomst in de winkels tot vandaag, de spelers van Borderlands 3 ze waren in staat om de vaardigheden van hun personages te verkennen tot de startlimiet van de level 50. De laatste zal echter binnenkort worden verwijderd ... maar niet teveel.

Gearbox Software kondigde via hun podcast op Twitch de lichte verhoging van deze limiet van 3 niveaus aan, waardoor het maximale niveau werd bereikt 53. Altijd via de podcast, de creatief directeur van de titel Greeme Timmins rechtvaardigde deze keuze:

“In vergelijking met Borderlands 2 zijn de vaardigheden in de skill tree van deze titel veel indringender tussen de een en de ander. De mogelijkheid bieden om 30 extra niveaus te verkrijgen zoals in het vorige hoofdstuk, zou de balans van het spel hebben vernietigd en de builds van iedereen gehomogeniseerd hebben. In dit geval zullen we anders doen. De eerste verhoging zal drie niveaus zijn. Op de lange termijn onderzoeken we andere manieren om de groei van spelers aan te moedigen, zonder dat hiervoor vaardigheidspunten nodig zijn. "

De nieuwe niveaus zullen komen Donderdag 13 februari samen met het nieuwe evenement, Gebroken hartendag en kleine toevoegingen in termen van Kwaliteit van Leven (springbare tussenfilmpjes, revisie van sommige mechanica etc.)