Gedurende de afgelopen vier weken, van 21 januari tot 11 februari, heeft Blizzard vrijgegeven voor haardplaat een nieuw avontuur voor één speler, de Galakrond ontwaken.

Een noodzakelijk uitgangspunt. Ik speel Hearthstone al meer dan drie jaar bijna helemaal gratis om te spelen (de enige aankoop die ik maakte is het welkomstpakket). Ik ben vooral gevoelig voor het onderwerp F2P en de duurzaamheid van het spel zonder geld uit te geven. In deze jaren, zonder specifieke rangschikkingsambities, waardeerde ik het aanbod van het spel voor degenen die geen geld willen uitgeven. Ondanks mijn echt slechte vaardigheden in dit soort kaartspellen, gecertificeerd sinds ik Magic in het park speelde met vrienden, was ik in staat om rang 1 te bereiken, boven alle verwachtingen. Dit alles zal in het laatste deel van de beoordeling terugkomen.

Inhoud

Laten we beginnen met de verdienste vanavontuur. Galakrond's Awakening is behoorlijk rijk, met twee "boeken" die de poging van het legioen beschrijven MALE om de oude draak te wekken Galakronden de inspanningen van League of Explorers en Flocks of Dragons om de lastige plannen van de slechteriken te stoppen. Vier pagina's met elk drie uitdagingen voor elk boek, in totaal 24 uitdagingen, Waarvan 12, die van de ontdekkingsreizigers, gratis zijn. Elke uitdaging geeft een prijs die bestaat uit unieke kaarten die niet op andere manieren kunnen worden verkregen. Aan het einde van het avontuur heeft de speler verzameld 35 nieuwe kaarten.

Wat betreft de moeilijkheid, het avontuur blijkt heel gemakkelijk. Ik heb het over de "verhaal" -versie, uiteraard biedt de heroïsche modus een grotere uitdaging. Maar vergeleken met de andere avonturen die ik in het verleden heb gespeeld, bood het bijna geen weerstand. Het is niet bestand tegen de Lich King- of Dr. Boom-puzzels. Het heeft niet eens de replay-waarde van de "kerkerrennen" van Coboldi en Catacombs of Boscotetro; indien herhaald, zijn de uitdagingen altijd ongeveer hetzelfde.

Ik vond de diverse uitdagingen aangeboden. Veel monteurs zijn teruggekeerd die andere avonturen hebben gekarakteriseerd, zoals de automatische acties in de gevechten tussen de vliegende schepen, genomen vanuit Medivh schaken, of de gevechten op zeer hoog niveau van de kaarten, die zeer leuke combo's mogelijk maken.

Wat het verhaal betreft, het is niets bijzonders en ik denk niet dat iemand echt in de personages heeft geïnvesteerd. Het zijn karikaturen van zowel helden als slechte klassiekers, gewijd aan komedie. Twee lachen om de onhandigheid van MALE, twee meer over Reno, het einde. De sfeer is de gewoonte van Hearthstone's avonturen, licht, luchtig, soms dement, vooral als de slechteriken in de weg staan.

Formaat

De reden waarom ik Galakrond's Awakening als een van de meest relevante in de afgelopen jaren beschouw, is niet de inhoud ervan, maar paradoxaal genoeg zijn formaat. Kortom, tot drie jaar geleden, met name in Karazhan, waren de avonturen mini-uitbreidingen. Ze boden daarom niet alleen een ervaring voor één speler, maar ook unieke kaarten die niet op een andere manier verkrijgbaar waren.
Toen kwam Ridders van de Frozen Throne, een normale uitbreiding die voor het eerst zijn speciale avontuur beleefde. De single player wel het bood niet alleen geen unieke kaarten, maar dat was het wel helemaal gratis. Vanaf dat moment stabiliseerde het formaat van de avonturen. Geen betaalde uitbreidingen meer, maar gratis single player gekoppeld aan normale uitbreidingen.
Het systeem dat jaren duurde, begint te kraken met de uitbreiding van Tombs of Terror en stort er uiteindelijk mee in. We keren terug naar het verleden, aanbieden unieke betaalde kaarten. Het feit dat de helft gratis is, heeft geen invloed op het voor de hand liggende verandering van koers.

Dus, is Galakrond's Awakening een goede uitbreiding?

Een paar gedachten over dit avontuur en wat het ons vertelt over de toekomst van Hearthstone, lijken me belangrijk.

De eerste is over de verdiensten van het avontuur. Unieke kaarten zijn de enige reden die de kosten rechtvaardigt. De kwaliteit van het avontuur, qua gameplay, is echt laag. Kleine uitdaging, weinig plezier, oude ideeën die je in het verleden al hebt gezien, geen moeite om iets unieks te maken. Een bittere teleurstelling sinds zelfs in het recente verleden Blizzard hij had hele leuke en innovatieve singleplayer-ervaringen gecreëerd. Deze keer zaten ze op de eindprijs, wachtend op het geld om te regenen.

In de tweede plaats de Galakrond Awakening vertegenwoordigt een keerpunt. Na een lange periode doorgebracht te hebben met het verlagen van de muren die de vrije speler scheidden van het daadwerkelijke spel (dus van de competitieve spellen) begint Hearthstone ze opnieuw op te heffen. Om toegang te krijgen tot het betaalde deel van dit avontuur moest ik elk stuk goud (de munt in het spel) sparen sinds de laatste uitbreiding werd vrijgegeven. Geen Arena, geen pakketten, 2800 gouden munten (47 missies van 60, één per dag) accumuleren met als enig doel om die kaarten te ontgrendelen.
Ondanks de grappen die sinds de bèta van Hearthstone zijn verspreid over de beloning om de aard van het spel te winnen, is gratis spelen zelfs op goede niveaus altijd mogelijk geweest, en nog nooit zo gemakkelijk als je kijkt naar de laatste paar jaar. Maar als we de toevoeging van de toevoegen Battle-modus, een soort volledig gratis automatisch schaken waarbij het zelfs niet mogelijk is om geld uit te geven, lijkt het ontwikkelaarsplan duidelijk. In de toekomst om te spelen op Hearthstone zal moeten migreren naar die modus. Om echt te spelen, in standaard competitief formaat, moet je betalen.