De afgelopen dagen is er veel gesproken over het fenomeen van buit dozen, zoals enkele dagen geleden voor de zaak gemeld Fifa 20 vs Frankrijk en op het podium van het jaaroverzicht Zegt top, de CEO van Epic Games Tim Sweeney wilde zijn mening hebben over het onderwerp in het algemeen:

“We moeten onszelf als branche afvragen wat we willen worden? Willen we zijn zoals Las Vegas ... of willen we gerespecteerd worden als makers van producten die kopers kunnen vertrouwen? Ik denk dat we in de toekomst meer en meer ontwikkelaars zullen zien die de loot boxes verlaten, en wij ontwikkelaars moeten terughoudend zijn om ervaringen te creëren waarbij de uitkomst kan worden beïnvloed door het uitgegeven geld. Loot boxes gebruiken alle kenmerken van risico, behalve de mogelijkheid om geld te winnen. "

Wat vind je ervan? Denk je dat de verschillende ontwikkelaars dit soort zaken moeten verlaten en misschien het model moeten gebruiken waarvoor Epic Games heeft geïmplementeerd Fortnite? Of is er ook een grijs gebied?