Eens ik papaver ze stonden bekend als de veiligste computers vanuit een malware-perspectief. Hun veel mindere verspreiding maakte hen minder aantrekkelijke doelen. Maar de dingen lijken te zijn veranderd. Macs verkopen steeds meer e Windows wordt steeds veiliger. Tot op heden is het gebruik van een pc net zo veilig als het gebruik van een computer Appel, en misschien zelfs meer specifieke malware.

Volgens een verhouding di Malwarebytes, Macs zijn een belangrijk doelwit geworden van één type malware: i Mogelijk ongewenste programma's of PUP's.

Het rapport luidt:

“Hoewel PUP's niet zo gevaarlijk zijn als andere malware, worden deze programma's steeds lastiger voor iedereen die een Mac gebruikt. Apple-klanten kunnen niet langer zeggen dat hun computers immuun zijn voor dit effect. '

Als u naar de gegevens over bedreigingen per besturingssysteem kijkt, bedreigingen voor Mac zijn het dubbele van die voor Windows.

In het rapport is te zien dat door een toename van meer dan 400% de bedreigingen gevonden per systeem op Mac gingen van 4,8 in 2018 naar 11.0 in 2019. Meer dan het dubbele van geregistreerde vensters, wat neerkomt op 5.8. Deze toename is volgens het rapport te wijten aan het gebrek aan reactie van Apple-software op adware en PUP's.

Malwarebytes merkte ook op dat voor het eerst twee malware gericht op Macs bovenaan de ranglijst van de meest populaire kwaadaardige software staan. Een daarvan is PCVARK, een 'rommelreiniger' waarmee uw computer sneller zou moeten werken. In 2018 stond hij op de 2019e positie, maar in 25 maakte hij een sprong in de ranglijst dankzij XNUMX miljoen aanvallen. Bovenaan de lijst met bedreigingen voor Mac staat Adware.NewTab, met 30 miljoen aanvallen.

Aan de andere kant, de meest populaire adware voor Windows, Adware.MindSpark en Adware.Yontoo 2 miljoen en 3 miljoen aanvallen tellen. terwijl Trojaanse paarden en andere, meer kwaadaardige malware blijven de Windows-scène domineren, adware groeit hier ook exponentieel. Het enige verschil met Macs lijkt te zijn dat Microsoft-software ze veel gemakkelijker kan stoppen.