Yager, de studio die hij heeft gemaakt Spec Ops: The Line, ontwikkelt een nieuwe multiplayer-FPS die zal worden aangeroepen De Cyclus, momenteel in vroege toegang. De alpha van de laatste titel werd gehost op Stoom, maar op dit moment is de game alleen beschikbaar op deEpic Game Store, waar het lijkt alsof het op zijn minst exclusief zal blijven in de nabije toekomst. Yager legde uit waarom hij het platform liever verliet Klep voor die van Epic.

In een interview met PCGamesN, Jonathan Lindsay, de uitvoerend producent van The Cycle, zei:

“We zijn begonnen met Steam met open alpha en zijn maanden gebleven. We speelden met een groeiende gemeenschap. Toen we besloten naar Epic te verhuizen, denk eraan dat we ermee samenwerken Unreal Engine [Epic's grafische engine] sinds 2005. We behoorden tot de eersten in Europa en we staan ​​bekend om de hulp die we hebben gegeven aan andere Unreal-onderzoeken - we hadden niet zo'n krachtige reactie verwacht. We waren een van de eersten die naar Epic gingen en hadden al lang met hen in onderhandeling. "

“Dus we hadden het niet geteld [de negatieve reactie]. We hebben dat beoordeeld op een pasgeboren platform zoals Epic Game Store zou er minder concurrentie zijn geweest dan op Steam. Vanuit economisch en zakelijk oogpunt, als we ook rekening houden met onze relatie met Epic waarvan we wisten dat het een solide bedrijf was, was de operatie volkomen logisch

Het is duidelijk dat de spelers op een zeer negatieve manier reageerden op de verandering van platform en het exclusieve beleid van Epic. Lindsey had dit aanvankelijk niet verwacht, maar beweert nu de redenen van de spelers te begrijpen:

"Ik had het niet verwacht, maar nu ... ik begrijp ze. Een deel van mij begrijpt ze tenminste. Veel spelen met vrienden en het veranderen van platforms maakt het moeilijk. Sommigen kunnen op het oude platform blijven en dit is vervelend. Maar deze botsingen tussen "fans" zijn ook in de menselijke natuur, het gebeurt ook tussen Mac en Windows. "

Gelukkig, zegt Lindsay, heeft het ontwikkelteam geen last gehad van de woede van de spelers op Epic:

“Je merkt dit aan de reacties op onze video's op YouTube. Woede is vooral gericht op Epic. Onze voorspellingen van zowel de winst als het aantal spelers zijn in lijn met onze verwachtingen. "

“Steam is een multiplayerplatform maar ook met veel meer games. Er is vaak op gewezen dat opvallen op Steam steeds moeilijker zal worden. De verhuizing naar Epic werkte zoals verwacht. De moeilijkste uitdagingen liggen voor ons, we moeten begrijpen wat er ontbreekt bij de lancering van versie 1.0."

De cyclus is gepland om in de zomer te lanceren. De pc-versie krijgt de hoogste prioriteit, maar een recente investering door het Chinese conglomeraat Tencent zal toestaan ​​om te brengen Cyclus ook op console.