Je weet wat ik dacht toen ik las deze nieuws over het percentage LOL-spelers dat wordt lastiggevallen?

"Zo weinig?"

Da complete vreemdeling in de wereld van League of Legends, Ik ken het spel als "degene waar je beledigt". Het is zeker een stereotype, maar de perceptie van die gemeenschap van buitenaf is zo als in plaats van 79% in de titel het 100% was geschreven, zou ik niet verrast zijn.

Dus ik las het nieuws, ik versterkte het startidee dat ik had over degenen die League of Legends bijwoonden en het had zo kunnen eindigen. Hij zou het kunnen, maar nee. De Facebook-groep van Parliamo di Videogiochi heeft het nieuws opnieuw gelanceerd, en de overheersende toon in de commentaren was dit min of meer dit.

"Doornen groeien"

"Stop met het maken van sneeuwvlokken"

"Negeren"

"Het is maar een spel"

"Welkom op internet"

Deze opmerkingen gaven aanleiding tot een debat in de redactie waaruit een vraag ontstond: zijn de beledigingen of deze houding van het internet van 2009 erger?

Omdat zelfs als moet worden gezegd dat er opmerkingen over veroordeling (#NotAllGamers) waren, het probleem de hele videogamecommunity (#YesAllGamers) voor mij lijkt te treffen.

Terwijl de wereld om ons heen groeide, nieuwe gevoeligheden ontwikkelde of simpelweg mensen vertelde om te stoppen met zuigen, werden wij gamers opgesloten in onze slaapkamer die elkaar beledigden voor een missclick. Maar internet is niet langer de plaats van anonimiteit om onze ergste instincten te ventileren, vrouwen zijn niet langer allemaal mannen van middelbare leeftijd, kinderen zijn niet langer alle FBI-agenten.

Misschien is het tijd om volwassen te worden. Om te beseffen dat wanneer we spelen we niet gesloten zijn in de auto. De beledigingen die we schreeuwen komen naar iemand toe en kunnen pijn doen. Maar omdat we zijn opgegroeid met de empathie van een nachtkastje, als je wilt geef ik je een betere reden om te stoppen met het negeren van dit gedrag.

Als we zo doorgaan, zullen de softwarehuizen van ons af raken.

En weet je waarom ik dit zeg? Omdat ik onder de gamers die in zonde leven de meest gruwelijke misdaden begaan. Ik volg voetbal.

De houding van degenen die alleen online spelen om mensen te beledigen is niet anders dan die van de Engelse hooligans die in de jaren 80 alleen naar het stadion gingen om elkaar te verslaan. Weet je hoe het voor hen is afgelopen? Weet je hoe ze van die ondermens af kwamen? Nee, het was niet het Tatcher-optreden zoals velen geloven. Het waren de voetbalteams zelf. Vroeger kostte een kaartje in de hoek twee pond. Na 50. Tijd tien jaar en Engels voetbal is veranderd, want als elkaar doden een half salaris kost, is het het niet meer waard. Gezinnen in het stadion, toeschouwers op één centimeter van het veld, meer geld voor clubs. Tot op heden is de Premier League ook hiervoor de beste competitie ter wereld.

In de reacties hieronder zei iemand:

"hoe hoger je stijgt, hoe minder giftig ze zijn. Spelers die honderden uren hebben gewerkt om platina of langer te worden, verspillen geen tijd aan het schrijven van beledigingen "

Ja, en in een gratis speeltijd is de enige valuta die je kunt investeren. Ik, als dit zou doorgaan, als het een steeds ernstiger fenomeen zou worden, wat zou dan voorkomen dat Riot, Valve of Blizzard ons het toegangsticket zou gaan vragen? Want als je geld uitgeeft (misschien veel, misschien elke maand) om te spelen, denk je twee keer na voordat je wordt verbannen voor beledigingen.

En daarom wij, zij die "Welkom op internet", degenen die "Doornen groeien", die misschien niet beledigen maar tolereren, negeren, zich afwenden, we zullen eindigen met € 20 maandelijks abonnement op LOL. En de trend is al begonnenkijk eens haardplaat die zich voorbereidt om competitieve wedstrijden te sluiten om vrij te spelen om het naar Battlegrounds te leiden, een modus waarin toevallig interactie tussen spelers onmogelijk is.

Zou het niet gepast zijn om ze te stoppen voordat dit gebeurt?