Na dAItto, we brengen je graag nog een Italiaans en even fascinerend project onder de aandacht: Gamindo! Na maanden van ontwikkeling en testen is het platform eindelijk online en door iedereen te downloaden. Maar wat is Gamindo precies?

Geboren uit een idee van Nicolò Santin die zijn eerste partner, Matteo Albrizio, overtuigt om het bedrijf op te richten, Gamindo is een smartphone-app met verschillende games (hiervoor hebben we het over platform), multiplayer en niet, waarmee je edelstenen kunt verwerven aan het einde van elk spel. Deze edelstenen, in tegenstelling tot wat je misschien denkt, zijn niet de gebruikelijke in-game valuta: ze hebben economische waarde. Economische waarde die u kunt beslissen om te doneren aan een goed doel aan een of meer van de op het platform aanwezige verenigingen en non-profitorganisaties.
Maar hoe hebben deze edelstenen een waarde? Natuurlijk dankzij de advertentie-investeringen van de bedrijven die zichzelf promoten binnen het platform.
De missie van Gamindo is daarom heel duidelijk: mensen toestaan ​​te doneren zonder geld uit te geven en vooral plezier te hebben.

Het project is zeker niet onopgemerkt gebleven: naast onze aandacht (we hadden Gamindo al een tijdje gevolgd), het idee van Santin en zijn medewerkers heeft de National Innovation Award in de Italiaanse Senaat en het Seal of Excellence van de Europese Commissie al gewonnen.
Als je ook deze Italiaanse ervaring wilt ondersteunen of gewoon meer wilt leren, laat ik je de plaats en FB-pagina Official. Vergeet natuurlijk niet om de app uit uw winkel te downloaden! Veel succes voor het hele team.
Hieronder is een fragment uit het persbericht:

Tussen kleurrijke puzzelspellen en uitdagingen voor meerdere spelers, bevat Gamindo al ongeveer tien spellen die door evenveel bedrijven worden gesponsord, maar niet alleen. Het is zelfs al mogelijk om je verzamelde edelstenen te doneren aan verschillende non-profitorganisaties, waaronder het Buzzi Children's Hospital in Milaan en Emergency. Gamindo is daarom een ​​platform waar iedereen wint: mensen kunnen plezier hebben en doneren zonder geld uit te geven, bedrijven kunnen zichzelf promoten op een innovatieve en sociale manier en organisaties zonder winstoogmerk kunnen zonder kosten fondsen werven door het bewustzijn van hun sociale doelen te vergroten.

"Zoals blijkt uit de buitengewone beweging die door Greta Thunberg wordt ontketend - onderstreept Nicolò Santin, CEO en oprichter van Gamindo, staat duurzaamheid centraal in ons bedrijf, vooral bij de jongsten". Tegelijkertijd zijn we getuige van een exponentiële groei in de gamingmarkt (groter dan de bioscoop en muziek gecombineerd!), Met fenomenen zoals Fortnite of Candy Crash en met meer dan 2,3 miljard gamers wereldwijd. Juist om deze reden werd Gamindo geboren. Als het spelen van videogames tot gisteren een eenvoudig tijdverdrijf was, kan het vanaf vandaag een positieve impact hebben op de samenleving en de combinatie van videogames-donaties lijkt vandaag natuurlijk.

Begin met het redden van de echte wereld, en niet alleen de virtuele wereld, door videogames te spelen.