Meestal maak ik me bij het benaderen van een filmsaga, vooral als het een derde hoofdstuk van een bepaald merk is, nogal bezorgd over het uiteindelijke resultaat dat ik in de kamer zou kunnen vinden. Notoir derde films zijn rampen. Vreemd genoeg slaagt Bad Boys for Life erin om, na 17 jaar vanaf de vorige, het detectivepaar in Miami te zien en (opnieuw) te stofzuigen Mike Lowrey (Will Smith) e Marcus Burnett (Martin Lawrence) voor een laatste avontuur samen.

PLOT:

De politie Mike Lowrey e Marcus Burnett, na vele jaren zijn ze samen en klaar voor een nieuw opwindend avontuur. De eerste van de twee is, ondanks de toenemende leeftijd, in conflict met zichzelf, ervan overtuigd dat hij voor altijd met zijn collega kan werken; de tweede, notoir stiller en realistischer, wil alleen profiteren van de verdiensten om te gaan genieten van het welverdiende pensioen en het gezin. Voordat hij zich definitief terugtrekt uit de scene, stelt Mike zijn collega voor om nog een laatste onderneming van "Bad Boys" te leven. Ondertussen de weduwe van baas Benito Isabel Aretas (Kate del Castillo), ontsnapt uit de gevangenis met de hulp van haar zoon Armando (Jacob Scipio) bedenkt samen met laatstgenoemde een vreselijk plan om alle betrokkenen bij de arrestatie van haar man, inclusief Mike, te elimineren.

Na het feest voor de kleinzoon van Marcus wordt Agent Mike doordrenkt met geweerschoten door een mysterieus personage dat maandenlang in coma belandt. Mike is ontsnapt uit de dood en vastbesloten om zichzelf recht te doen. met hem. Zal het echt zo zijn of moet Mike zichzelf recht doen?

Will Smith en Martin Lawrence klaar om terug te keren naar actie

Het duurde dus zeventien zeer lange jaren voordat Bad Boys for Life tot leven kwam. De twee vorige films, meesterlijk geregisseerd door een jonge Michael Bay, hebben enorme aantallen verdiend in vergelijking met hun oorspronkelijke budgetten: wie weet of dit hoofdstuk, dat enkele jaren later in de theaters arriveerde, het resultaat kan evenaren. De reden voor de vertraging in de release van de film (wiens project in 2013 was onthuld) is voornamelijk te wijten aan de paden van de twee hoofdrolspelers: als Martin Lawrence in de loop der jaren iets uit het oog is verloren, zeg hetzelfde van collega Will Smith die verschillende keren bezig is geweest.

Andere moeilijkheden deden zich voor bij het inhuren van de peetvader van de serie: Michael Bay, die liever de oorsprong afsloot om zich volledig te committeren aan andere projecten, zoals de Transformers-filmsaga. Het product heeft echter alleen geprofiteerd van deze verandering: in feite vinden we het Belgische paar om het nieuwe hoofdstuk te regisseren Adil El Arbi en Bilall Fallah, dat het, zonder de spreekwoordelijke ironie en "onwetendheid" Micheael - Baylliana uit te sluiten, erin geslaagd is de film moderner te maken en tot de dag van vandaag te brengen. Geloof me: de verandering die je zult vinden is opmerkelijk en zal een aangename verrassing zijn. De film is, zoals voorspelbaar, voornamelijk gebaseerd op het Smith-Lawrence-paar, hoewel er naast de gebruikelijke gags geen gebrek is aan gespannen, ontroerende momenten en zelfs aan de angstaanjagende wendingen die de aandachtsdrempel van de cinefielen altijd hoog kunnen houden voor ongeveer twee uur filmleven.

Mike Lowrey (Will Smith), Rita (Paola Nunez), Marcus Burnett (Martin Lawrence), Dorn (Alexander Ludwig), Rafe (Charles Melton), Kelly (Vanessa Hudgens) bereiden zich voor op een nieuwe aanval.

De volgordeplannen worden onthuld vol actie, vuistgevechten en schietpartijen, waarvan de spanning echter wordt verlicht door de vele grappen tussen de twee artiesten. Merk op hoe Lawrence, zij het schouder, erin slaagt fundamenteel te zijn in deze taak, altijd stralend in het garanderen van een komedie die de opwinding van de verschillende actiescènes kan verminderen. Voltooi natuurlijk het uitstekende werk van de schrijvers Joe Carnahan, Chris Bremner en Peter Craig die hun vaardigheid in het schrijven van dialogen bevestigen, die bovendien zeer goed zijn aangepast in het Italiaans.

Bad Boys for Life is het vervolg dat iedereen wilde zien. Ondanks de nu volwassen leeftijd van de twee hoofdrolspelers, lijken ze een grote harmonie te tonen, zelfs na jaren van afstand en een gevoel (wederzijds) van pure vriendschap, in staat om de kijker te entertainen onder de prachtige tonen van Bad Boys.