Media Molecule, makers van Little Big Planet en Teraway, zijn eindelijk geland op PlayStation 4 met de volledige versie van hun laatste werk: Dreams.

In de loop der jaren is het softwarehuis gegroeid en daarmee ook de vorm van zijn titels geëvolueerd, tot de som van hun hele carrière met een titel op een console nu bij zonsondergang van zijn levenscyclus. Laat me duidelijk zijn, misschien is het voor een softwarehuis het moment waarop het einde van een generatie nadert het beste om hun games te publiceren (maximale hardwaredistributie en weinig concurrentie), maar de vraag rijst: er komt een PlayStation 5-versie?

Welnu, de vraag lijkt gedeeltelijk te zijn beantwoord Alex Evans, een van de oprichters van het softwarehuis.

“Uiteraard zullen we erover nadenken, we zijn tenslotte een PlayStation-studio. Eigenlijk draait Dreams al op PlayStation 5: hier is het, dit is de primeur. Maar alleen voor ons ontwikkelaars / ontdekkingsreizigers. Ik zou tegen je liegen als ik zei dat we er al over hebben nagedacht, maar er zijn op dit moment letterlijk nul verdiepingen. Om eerlijk te zijn, daarom zal ik nu geen data zeggen of aankondigen. "

Van de woorden vrijgegeven aan microfoons van Eurogamer het lijkt duidelijk dat die PS5-versie van de titel lijkt dat niet alleen te zijn zeer waarschijnlijk, maar zelfs de ontwikkelaars hebben de haalbaarheid al getest.