Steam Labs het is een virtuele plaats waar Klep voert "experimenten" uit die gericht zijn op het maken Stoom gemakkelijker en directer te gebruiken. Een van de meest interessante experimenten die we tot nu toe hebben gezien, is die genaamd Interactieve aanbeveling, die gebruikmaakt van machine learning in plaats van conventionele tags om potentiële titels aan te bevelen aan de speler.

Het meest recente experiment, Volgende spelen, heeft een vergelijkbare functie en is eigenlijk gebaseerd op dezelfde technologie die de Interactive Recommender aandrijft. Maar in plaats van de winkel te scannen om games te vinden die we misschien willen kopen, analyseren we de bibliotheek. We moeten nu al games zoeken die we misschien hebben gekocht maar nog nooit zijn gestart.

De pagina Play Next bevat drie games uit onze bibliotheek die we volgens het systeem moeten starten, elk met een microtrailer, tags en een korte lijst met vergelijkbare games om ons een idee te geven waarom we misschien geïnteresseerd zijn. Een knop "Volgende keuzes" toont een lijst met drie verschillende spellen. Het is niet duidelijk of de aanbevelingen beperkt zijn of dat het aantal suggesties varieert op aspecten zoals de grootte van de bibliotheek of iets anders.

Valve zei dat het systeem nog in de maak is, dus er kunnen grote veranderingen zijn: “Het algoritme dat we gebruiken om vergelijkbare games te kiezen, is een nieuw systeem waarmee we experimenteren en is een werk in uitvoering. Wees dus niet verrast als hij je soms verkeerde of onverwachte resultaten laat zien. "