Volgende Gen is bijna op ons en hoewel het is Xbox One dat Playstation 4 moeten nog hun nieuwste cartridges afvuren, voor veel spelers lijkt dit hoofdstuk van de gamingmarkt te zijn afgelopen en ze kijken uit naar de komst tegen het einde van 2020 van Playstation 5 e Xbox-serie X.

Xbox Series X- en PS5-logo'sVolgens een marktanalyse van NPD Group, de totale verkoop van hardware, software en accessoires voor de respectieve consoles van Microsoft e Sony ze daalden met 26% in vergelijking met vorig jaar. Ook tweede Daniel Ahmad, site-analist Niko, deze daling is niet alleen te wijten aan dehype cultuur achter de volgende generatie consoles, maar ook de afwezigheid van nieuwe kortingen en vertraging van verschillende titels voor beide platforms.

Ahmad zelf voegde er echter aan toe dat deze factoren op geen enkele manier hebben beïnvloed Nintendo Switch, die goed blijft verkopen.