gamecube-dockIl Nintendo GameCubeondanks het beperkte succes is het in de loop der jaren een cultconsole geworden.

Uitgebracht in 2001, het was bijvoorbeeld de thuisbasis van Super Smash Bros. Melee, een vechtgame die nog steeds extreem populair is en die de console zelfs vandaag de dag behoorlijk relevant maakt in de ogen van de Nintendo-gemeenschap.

Spelers van Meleein feite spelen ze nog steeds het liefst intrappen in de "juiste manier ". Dat is met de GameCube-pad, in plaats van met de joy-con.

Zoals gerapporteerd door comicbook, de modder Rated-E-mods liet de wereld zijn conversie naar een GameCube zien werken in een Nintendo Switch-dock. Maar dit is geen eenvoudige memorabilia voor nostalgica: de vier controllerpoorten, aanwezig op de oude console, zijn allemaal regelmatig functioneel en stellen de speler daarom in staat om de oude GameCube-pads te gebruiken om te spelen Super Smash Bros. Ultimate zonder hulp van een adapter.

E-Rated hij heeft ook een video-tutorial uitgebracht over hoe het project onafhankelijk uit te voeren (nu bijna twee jaar geleden) en helpt nu spelers die het willen repliceren persoonlijk, door hen te helpen met betrekking tot het elektronische gedeelte.