Wanneer u een geliefd pictogram met meer dan in handen krijgt vijftig jaar geschiedenis achter manga, animatieseries en speelfilms zoals Lupin III, en wordt voorgesteld in een vorm die nog nooit eerder is gezien, zoals de 3DCG, het risico van het maken van een puinhoop is absoluut hoog. Het is echter goed om dingen vanaf het begin duidelijk te maken, het team Marza-animatie, onder toezicht van de meester via computergraphics Takashi yamazaki (Doraemon - de film e Dragon Quest Uw verhaal), heeft hierin een meesterlijk werk gedaan Lupin III: de eerste, op geen enkele manier de karakters uit het late potlood vervormen Monkey Punch.

Deze film is in feite allereerst een ode van diep respect en liefde voor het hele universum gecreëerd door Kazuhiko Katoen knipoogend naar zowel de meest "doorgewinterde" fans van de gentleman dief, maar ook naar het jongere publiek, stelt The First zichzelf bijna voor als een generationele brug tussen degenen die in de afgelopen decennia van Lupin hielden en elkaar ontmoetten en degenen die het personage voor het eerst benaderden.

de plot

Waar Lupin en zijn bende zich bevinden, is het duidelijk dat er iets buitengewoon waardevol is om te stelen. Het object van verlangens, bijna co-protagonist van alle gebeurtenissen in de film, en dat de beroemdste dief ter wereld naar Parijs zal duwen, is het mysterieuze Bressons dagboek, het enige object dat de legendarische Arsenio Lupine (de eerste grote voorvader) is er nooit in geslaagd om te stelen. Lupin is echter niet de enige op het spoor van dit mysterieuze artefact dat wordt beschermd door een Machiavelliaans mechanisme, en in feite is onze held in strikt rode jas zal snel overkomen Leatitia, een jonge ontluikende archeoloog die op de een of andere manier ook nauw verbonden is met de geschiedenis van het dagboek.

Zonder verder in te gaan op de plot om spoilers te voorkomen, is het voldoende om te weten dat de twee personages binnenkort te maken krijgen met een mysterieuze organisatie, geleid door de wrede Geralt, die van plan is het dagboek te gebruiken voor doeleinden die onze helden zich niet eens voorstellen.

Technisch foutloos

Hoewel de plot en plot niets buitengewoon ingewikkeld en complex zijn, als gevolg van de klassieke canons van de verhalen van Lupin, is de echte kracht van de film, die de kijker sprakeloos kan maken, zijn technische realisatie. We kunnen zonder veel aarzeling zeggen dat dit artistiek en technisch het geval is betere omzetting in CGI van een geanimeerd werk dat nooit op het grote scherm is gebracht.

Gedurende de hele duur van de film heb je de indruk te staren naar een klassieke speelfilm of aflevering van Lupin, waar de gezichtsuitdrukkingen van de personages, de algemene stijl en de artistieke richting diep doordrenkt zijn met dat "lupiniteitDat maakte de herendief van Monkey Punch zo iconisch. De studie, in het getrouw reproduceren van elk kenmerk van de personages in de Lupin-bende, was in feite letterlijk waanzinnigen elk grafisch detail zit vol met reflecties en schaduwen die de elementen op het scherm een ​​dikte geven die nog nooit eerder is gezien. De beste scènes in de film zijn ook zonder twijfel het meest veelbewogen en actie, waar Yamazaki volledig gebruik kon maken van alle mogelijkheden die 3D biedt, door spectaculaire en ondenkbare choreografieën te creëren in traditionele animaties.

Om het werk te verfraaien zijn ook de klassieke en memorabele muziek van Yuji Ohno, opnieuw voorgesteld met een mix van jazz, in volledige Lupin-stijl, maar op bepaalde momenten ook begeleid door orkestafdrukken, vooral in de scènes markeren van de film.

Een niet te missen film

Lupin III: The First, wordt de volgende in Italiaanse theaters verspreid door Koch Media 27 februari, en het is zeker een kans om niet te missen, of je nu al lang fan bent van de gentleman dief, of je wilt deze nieuwe rol van het personage voor het eerst benaderen. De Italiaanse editie van de film bevestigde ook de iconische stemacteurs van de originele Lupin III-serie, en daarom zien we dat Stefano Onofri zijn stem leende aan Lupine, Alessandro Maria D'Errico en Antonio Palumbo voor Jigen e Goemon, Alessandra Korompay, stem van Fujiko (en niet Margot, laten we duidelijk zijn), en ten slotte afsluiten met Rodolfo Bianchi om de stem te geven aan de altijd groene inspecteur Zenigata, klaar om Lupin te achtervolgen, zelfs aan het einde van de wereld, letterlijk.

Kortom, de film is echt parel van animatie, en hoewel het in sommige opzichten de meer "volwassen" elementen mist die sommige Lupin-series en films in het verleden hebben gekenmerkt, verstoort het op geen enkele manier de gammele bende gecreëerd door Monkey Punch, en biedt een onvergetelijke ervaring voor alle soorten toeschouwers, van historische fans van het merk tot gezinnen met kinderen.