Street Fighter is een van die titels die je terug in de tijd brengt. Hoewel ons land geen echte cultuur van arcade-arcades heeft ervaren of gerijpt, kan niet worden gezegd dat de kasten op de een of andere manier geen integraal onderdeel waren van de kindertijd van de meeste spelers die tussen de jaren zijn geboren 80s en 90s. Bovendien is het geslacht van vechten het leeft ook op een subcultuur waar geen ander genre op kan bogen. Een integraal onderdeel van deze gemeenschap zijn, als een beginneling of veteraan, is niet ver van een club (er zou gezegd worden: van een cultus), waar je het label en de basisregels moet kennen voor sur-leef binnen een echt ecosysteem, dat gebaseerd is op precieze en essentiële wetten. Het is bekend dat beat'em ups de moeilijkste titels zijn voor een beginneling om onder ogen te zien, en ondanks het feit dat sommigen zich zeer lenen om zelfs voor een paar middagen samen met vrienden in de hand te worden genomen voor gelukkige en verbijsterde vuistgevechten, laten anderen zien een steile leercurve, niet te benaderen voor mensen die op zoek zijn naar hit and run-wedstrijden zoals een partygame. Street Fighter V, voor degenen die nog nooit een vergelijkbare titel hebben gezien, kan deel uitmaken van deze tweede categorie, maar een iets diepere blik is voldoende om te begrijpen hoe het eigenlijk is een uitzonderlijke "eerste ontmoeting" voor iedereen die de complexe en veelzijdige wereld van vechtspellen wil betredenen het is precies aan hen dat dit stuk is opgedragen.

Resultaatbeelden voor straatvechter v tatsumaki

Tatsumaki Senpuu kyaku!

Frameval, blok stun, overhead, porren: Slechts een handvol termen die u kunt tegenkomen Street Fighter V wanneer u het topje van de ijsberg verlaat en wat dieper gaat graven. Uiteraard zijn ze allemaal geldige termen voor de meeste vechtspellen in het algemeen en ja, ze kunnen erg eng zijn, gezien de ontelbare informatie die ze verbergen. Het is niet nodig om alle terminologie met betrekking tot het genre te kennen om de pad in de hand te nemen en te beginnen met spelen, maar tegelijkertijd als je door wilt gaan in dit donkere bos, zul je vroeg of laat moeten omgaan met wat "achter de sluier" is . Hoe dan ook, de Capcom-titel weet de groentje te ontmoeten zowel in-game als niet. De tutorials en uitdagingen, hoewel niet over de volledigheid van andere series zoals Guilty Gear, slagen erin om het nodige te bieden om de beginselen van de "taal" te begrijpen die een 2D-vechtspel vormt en bieden tegelijkertijd alle tools om aan te geven welke om het meest geschikte karakter voor ons te zijn. Bovendien biedt de officiële Capcom-website veel uitgebreidere en preciezere handleidingen over de jagerslijst van het vijfde hoofdstuk. De Champion Edition van Street Fighter V heeft het goed veertig tekens selecteerbaar, een echt indrukwekkend jagerpark voor iedereen die voor het eerst deze merk iteratie zoekt. Er is echt een gêne naar keuze, en natuurlijk zijn sommige personages specifiek ontworpen om beginnende spelers te ontmoeten (de klassieke Ryu, Cammy, Ed, Birdie, Necalli, enz.) Die de basis van het spel kunnen leren met eenvoudige karakters te beheersen, maar nog steeds in staat om wat voldoening te geven. Zoals in het begin werd gezegd, blijkt Street Fighter V een uitzonderlijke meester te zijn voor iedereen die bekend wil raken met een genre dat zo fascinerend als moeilijk is, en laat het zien dankzij deze worstelaars die in staat zijn om de game-ervaring en al zijn facetten perfect af te bakenen, zonder om de minder voorbereide speler echter een moeilijk te gebruiken avatar te geven.

Resultaatbeelden voor straatvechter v Juri

Het gebruik van deze personages biedt niet alleen iedereen meteen plezier, maar biedt ook een voordeel dat misschien secundair lijkt, maar in plaats daarvan van fundamenteel belang is: de verstaanbaarheid van de botsingen. Kortom, hoewel je je in de eerste games enorm "noob" voelt, is het gemakkelijk om je fouten meteen te begrijpen. Een schot gegeven door de verkeerde afstand, een slecht berekende speciale of een onjuiste timing bij het uitvoeren van een invoer kan schadelijke gevolgen hebben, maar tegelijkertijd blijkt de fout zo duidelijk dat het bijna onmogelijk is om er niet meteen een les uit te trekken. Je weet tenslotte: verkeerd leer je. En als deze zin je tot nu toe slechts een gemeenplaats van weinig belang leek, zal het binnenkort een mantra worden ingebed in je hypothalamus.

Beeldresultaat voor street fighter v champion-editie

Maar de verdienste van Capcom voor het gemak van de leesbaarheid van de botsingen breidt zich uit over de hele cast en, met enkele opzettelijke uitzonderingen verwijderd, is het bekijken van een wedstrijd, zelfs op hoog niveau, altijd duidelijk en begrijpelijk, dankzij de netheid van animaties en vloeibaarheid van actie op elk moment. V Skill en V Trigger ze voegen een extra laag lagen toe aan de gevechten en kunnen nieuwe gereedschappen of modi aan de personages bieden, waardoor de aanpak in de gevechten radicaal verandert. Cammy kan bijvoorbeeld zijn tegenstanders achter zich laten met zijn V-vaardigheid en tegelijkertijd kogels zoals de klassieke Hadouken van de Shotokan-personages (Ken, Ryu, Akuma, enz.) Vermijden, terwijl hij dankzij de V-trigger zijn specials kan verbeteren. Hoewel dit systeem in de begindagen een beetje opgeofferd kon zijn, slaagt de komst van een tweede optie voor de trigger / vaardigheid gewijd aan elk onderdeel van het roster erin om de speelstijl nog meer te vernieuwen. Deze introductie is absoluut een wondermiddel voor de productie gebleken, en gaat ook enkele karakters in evenwicht brengen met slecht presterende V Skill en V Trigger, en hoewel sommige worstelaars zich nog steeds op het laagste punt van de lijst bevinden, in principe Street Fighter V ziet er tot nu toe uit als een redelijk uitgebalanceerd vechtspel. Als je eenmaal de basis hebt geleerd en veel botsingen met je "hoofd" hebt verzameld, kun je je verdiepen in die prachtige en angstaanjagende wereld die eerder werd genoemddoor te kiezen of je wilt overschakelen op een complexer alter ego of jezelf verankeren met degenen die ons vergezelden buiten het donkere bos, in een poging om elk klein facet ervan te leren. Gezien het aantal beschikbare personages en de diversiteit daarvan, wordt Street Fighter V Champion Edition onthuld een rijk buffet gewijd aan alle liefhebbers van het genre, ook en misschien vooral voor de minder ervaren.

Beeldresultaat voor street fighter v champion-editie

Definitief?

Capcom, maar het is niet de enige, is ons altijd gewend geraakt aan een groot aantal versies voor zijn titels, vooral de vechtspellen, vooral Street Fighter. De ontelbare Arcade Alpha Super Turbo Editie, zijn echt geworden kenmerk van de franchise, die de ironie van het web meer dan eens uitlokte, zozeer zelfs dat Guacamelee-spellen veel hebben gestreken op de "modus operandi" van het Japanse softwarehuis, met de namen van de volledige versies van hun titels met kleine pijlen die niet te versluierd zijn richting Ryu en zijn metgezellen. Het is dus tot op heden moeilijk om te bepalen of deze versie daadwerkelijk de meest complete is: er wordt niet gezegd dat in 2020 nog geen nieuwe Character Pass zal worden uitgegeven de Champion Edition van Street Fighter V is echt een perfect compleet product. Beginnend met zeer lage prijsis deze versie van de titel echt onweerstaanbaar voor iedereen die Street Fighter V eindelijk wil kopen (en om eerlijk te zijn zelfs voor degenen die het basisspel en de eerste twee personagepassen bezitten). Toegang tot de Champion-editie geeft ons de volledige selectie, evenals alle fasen en kostuums in de vier personagepassen, die de game-ervaring in de loop der jaren hebben uitgebreid. Er is niet echt alles all: vier fasen en een handvol kostuums ontbreken, die kunnen worden ontgrendeld of later worden gekocht omdat ze geen deel uitmaken van een seizoenspas, maar het zijn minimale tekortkomingen die, hoewel duidelijk, geen invloed hebben op de hoeveelheid en kwaliteit van het aanbod deze versie. Voor degenen die zich het begin van Street Fighter V herinneren, de bereikte mijlpaal kan alleen indrukwekkend zijn, archiveren, wijzigen en afvlakken van de vele onvolkomenheden van een titel die zeker op de verkeerde voet is begonnen.

necali

"Het is een lange weg naar de top, als je de Netcode wilt terugdraaien"

Wanneer een productie het steunpunt van zijn spelervaring baseert op de online sector, vooral de PVP, is er een woord dat de spelers kwelt en kwelt: netcode. Het succes van een game tegen andere spelers hangt grotendeels af van de online infrastructuur, en hoewel de enkele verbinding die door elke deelnemer in de botsing wordt uitgebuit essentieel is voor een plezierige ervaring, is het noodzakelijk dat de productie is gebaseerd op een systeem van vaste en vloeibare netcode. Tegenwoordig zijn de keuzes tussen op vertraging gebaseerde netcode en Netcode terugdraaien, die op een vergelijkbare basis beginnen, maar verbindingsproblemen (ping en dus lag) op een heel andere manier behandelen. Zonder teveel in te gaan, is de Rollback in staat gebleken bijna alle verbindingsproblemen op te lossen, waardoor het spel niet midden in de actie kan blijven hangen en dat de spelers altijd de vertragingsframes moeten berekenen die nodig zijn om op de tegenstander te reageren of met succes aanvallen. De Rollback-netcode is daarom de beste oplossing voor een vechtspel, waarin de snelheid van de assimilatie van de acties van beide spelers nodig is om de best mogelijke wedstrijden te hebben, waarbij een gevoel bijna identiek aan het offline spel wordt geretourneerd met zeer minimale compromissen. Helaas is Street Fighter V, hoewel gebaseerd op dit type netcode, werkte op zijn best niet op het systeem, wat de spelers met verschillende problemen treft als gevolg van een slechte implementatie van de Rollback. Capcom's behandeling van dit zeer netelige probleem, of totale onverschilligheid, heeft ertoe geleid dat veel spelers de titel opzij hebben gezet, maar hier is het nieuws: met deze Champion Edition is er ook een officiële update exclusief gericht op de netcode en de balans daarvan, die langdurige problemen voor eens en voor altijd zou moeten oplossen. Capcom grijpt daarom met grote vertraging in en luistert ten slotte naar de verzoeken van de spelers, echter heel jammer dat de komst van deze update niet gepaard ging met de release van de Champion-editie, waardoor deze tijdens de beoordeling niet kon worden geanalyseerd. Hoe dan ook, als de patch daadwerkelijk zou genezen, de Street Fighter V-ervaring kan voor eens en altijd veranderen, waardoor spelers de ervaring krijgen waar ze altijd om hebben gevraagd en die altijd van hen is geweest.

Sagat

Oog van de tijger (Uppercut)

De komst van de Champion Edition vertegenwoordigt de som van alles wat Street Fighter V vandaag betekent in de wereld van vechtspellen, nog steeds onvolmaakt maar zeker het succes waard dat zo'n belangrijk merk verdient te hebben. Natuurlijk had het de voorkeur gehad dat de Champion-editie op de markt was geïntroduceerd, ondersteund door de felbegeerde fix van de netcode, die in plaats daarvan effectief zou moeten zijn terwijl je deze regels leest, maar het werk van Capcom is nog steeds lovenswaardig. Op basis van deze nieuwe editie van uitzonderlijke kwaliteit / kwantiteit / prijs verhouding en een theoretisch schonere en beter verteerbare online, kon Street Fighter V nu het begin van een nieuw tijdperk zien. "Zondag" -spelers of spelers die niet bekend zijn met online gamen zullen waarschijnlijk worden gebroeid door een enkele speler die net voldoende blijkt te zijn en een moeilijk spelsysteem om "hit and run" -games te matchen, voor alle anderen, vooral voor spelers die voor het eerst een vechtspel serieus willen nemen, Street Fighter V Champion Edition is een droom die uitkomt.