Het is een tijdje geleden afgelopen Nintendo Direct opgedragen aan Animal Crossing: New Horizons, zoals beloofd inadvertentie gisteren. Er werd verwacht een direct vol details en curiosa over het verwachte nieuwe hoofdstuk van de serie, en het Japanse huis heeft niet teleurgesteld. Als je niet de gelegenheid hebt gehad om de presentatie te volgen en je bent op zoek naar nieuws, dan ben je hier alle belangrijke informatie onthuld.

Qua gameplay weten we nu dat het eiland waar we landen in het begin stil en leeg is, alleen wij en twee andere bewoners bevolken het. De eerste twee aanwezige gebouwen zijn deluchthaven, die toegang geeft tot multiplayer-functies, en a winkel waar items te kopen, bouwen en verkopen. Terwijl we spelen, kunnen we dat echter wel ontgrendel nieuwe structuren - zoals musea, supermarkten, laboratoria en meer - en tegelijkertijd nieuwe bezoekers ontmoeten, waaronder enkele bekende gezichten uit de serie zoals Isabelle en Gulliver. In plaats van schulden af ​​te lossen, is het onze taak om er een af ​​te ronden reeks opdrachten, die zal verschijnen als we het bovenstaande voltooien. Er zijn uiteraard beloningen, maar er wordt niet gespecificeerd hoe deze kunnen worden belegd.

Sprekend in plaats van de multiplayer van Animal Crossing: New Horizons, kun je andere spelers uitnodigen op hun eigen eiland - en die van anderen bezoeken - door het verwante 'eilandcodes". Met een nieuwe functie, "party play" genaamd, kunnen maximaal vier deelnemers naar dezelfde plek gaan. In de wereld van iemand anders kun je echter geen bijlen of schoppen gebruiken om rouw te voorkomen. Deze beperking wordt verwijderd als de eigenaar en gast "beste vrienden" zijn (er zijn geen details over deze monteur). Om met andere spelers te communiceren, zowel via tekst als via spraakchat, moet je dat doen profiteer van de Nintendo Switch Online-app op smartphone.

Je eiland in Animal Crossing: New Horizons kan ook worden gepersonaliseerd via de constructie van nieuwe stappen o de sloop van de heuvels, die beide pas later in het spel beschikbaar zijn. Er zijn verschillende seizoenen, evenals de dag-nacht cyclus, en een nogal nieuwsgierig detail is getoond op het laatste. Blijkbaar, in het donker, sommige spoken ze kunnen verschijnen en door de kaart zwerven. Nintendo heeft deze geesten "wisp" genoemd, maar hun doel is onduidelijk.

Eindelijk zal er zijn seizoensgebonden evenementen en andere toevoegingen in de vorm van gratis updates, die in de toekomst zal komen. De eerste zal beschikbaar zijn voor April, maar het is al mogelijk om vanaf dag één bij te werken.

Vind het bovenstaande volledige video van de direct gewijd aan Animal Crossing New Horizons, voor het geval u het wilt ophalen en de aankondigingen verder wilt volgen.