Black Desert Online is op dit moment absoluut een van de meest geliefde MMORPG's voor het publiek, hetzij voor de bovengemiddelde grafische afbeeldingen voor het genre, voor het op vaardigheden gebaseerde systeem of voor het hebben van een van de tekeneditor meer gedetailleerd in de geschiedenis van online MMO's.

In de afgelopen paar uur hebben de ontwikkelaars van de titel, Pearl Abyss, heb aangekondigd de langverwachte functie van. wordt binnenkort geïmplementeerd voor de consoleversie van de game cross-play, waarmee gebruikers PlayStation 4 om samen met de eigenaren van de titel te spelen Xbox One.

Verder is het evenement momenteel aan de gang in het spel om de te vieren vierde verjaardag van de titel, met veel exclusieve beloningen die ook zijn bedoeld voor degenen die nu willen beginnen met spelen.