Stel je voor dat je je verbeelding de vrije loop kunt laten, letterlijk alles kunt realiseren wat door je hoofd gaat. Dit alles, zonder de noodzaak om toevlucht te nemen tot wie weet welke dure tools, maar gewoon met een console en een pad. Soms ligt de enige limiet in onze verbeelding en werkt als Dreams ze willen ons echt herinneren. Het werk van Media Molecule, Exclusief voor PS4, is onlangs geland op de vlaggenschipconsole van Sony en is klaar om de Sognatore slapend in ieder van ons. Als je het kunt dromen, kun je het doen. Dit is het mantra die ons allemaal in het dagelijks leven moet vergezellen en die in alle opzichten de basis hiervan vormt klein groot wonder zandbak. Dromen stellen ons in staat om Creare, delen giocare, zonder enige beperking behalve onze originaliteit. We hadden er al over gesproken in de onze voorbeeld gewijd aan de titel in de Early Access-versie, maar nu is de game eindelijk gratis te koop in de volledige versie.

Laat creativiteit de vrije loop

Maar waar bestaat Dreams precies uit? Het is zeker niet gemakkelijk om het in woorden uit te leggen, dus ter plaatse. Vereenvoudigend en minimaliserend, zou je kunnen zeggen dat Dreams een spel is dat het toelaat om spellen te maken en alle andere audiovisuele inhoud. Pad in de hand, we worden stap voor stap begeleid door verschillende introductiesessies. Ten eerste moeten we die van onszelf maken fee, die de functie van echt vervult wijzer om de verschillende opties en de verschillende elementen te selecteren om een ​​specifiek scenario te maken. Vervolgens maken we kennis met wat het is Droombasis, een soort volledig aanpasbare centrale hub die ook door andere spelers kan worden bezocht. Naast het uiterlijk, kan ik je verzekeren dat de titel echt veel meer is dan het lijkt en de speler bijna vrijheid biedt. absoluut en grenzeloos.

Uit het hoofdmenu van Dreams kunnen we dan kiezen tussen Reis door dromen Dromerige creatie. Met de eerste methode kunt u de Creations - ook genoemd Dromen - van de andere spelers, en ervaar daarom wat de verbeelding en het vermogen van de andere gebruikers heeft kunnen genereren. Ik kan je verzekeren dat je het echt kunt vinden di tutto. Van beslist ongeïnspireerde avonturen, een paar minuten en meer tragikomische implicaties dan iets anders, tot ervaringen echt goed behorend tot de meest uiteenlopende genres. In feite hebben we platformspelers, een eerbetoon aan Space Invaders, actie met fantasiethema en de onvermijdelijke first-person horrorfilms (in dit verband wil ik wijzen op de aanwezigheid van de teaser-trailer van de geannuleerde Silent Hills, PT op zijn zachtst gezegd nagebouwd waanzinnig). Echt, de verrassing is om de hoek: het is mogelijk om zelfs persoonlijke herinterpretaties van de meest bekende merken zoals Dark Souls, Zelda en Crash Bandicoot tegen te komen. Het is duidelijk dat de kwaliteit van velen van hen niet tot de beste behoort en dit zijn puur amateur-creaties, maar er zijn talloze spellen kunnen verbazen.

Laten we geen grenzen stellen

De echte centrale hub van Dreams is echter het bovengenoemde Dromerige creatie. Op deze manier kunnen we in feite bijna alles creëren dat onze geest natuurlijk al eerder raakt juiste training. Ik zeg dit omdat, ondanks de schijn, het leven geven aan onze fantasieën beslist complex is. Alles is in feite gebaseerd op de beheersing van de tools waarover we beschikken, ingevoegd in een creatiesysteem dat zo breed en gevarieerd is dat het grenzeloos. Allereerst kunnen we objecten maken, vormgeven, kleuren en animeren. Via de logische connectoren zijn we in staat om verschillende interacties te ontwikkelen: bijvoorbeeld om een ​​brug of platform in te stellen dat omlaag of omhoog wordt gebracht wanneer een knop wordt ingedrukt. Met behulp van speciale tools is het dan mogelijk om bepaalde objecten te animeren die we hebben besloten in het scenario in te voegen, zoals platforms of andere personages, waardoor het vooraf gedefinieerde patronen volgt. Maar dit is alleen het topje van de ijsberg van een systeem dat zichzelf openbaart veel complexer dan verwacht.

Dreams

In deze context is de Droomlaboratorium. Op deze plaats hebben we toegang tot allerlei tutorials, die ons begeleiden bij het creëren van onze persoonlijke speelse ervaring. Het begint met uitleg over de bediening van de camera, de positionering en het formaat van de objecten. Vervolgens gaan we ze coaten en kleuren en afwerken. Als je eenmaal de juiste ervaring hebt opgedaan, kun je overwegen om door te gaan naar echte lessen level ontwerp geluid design, die het mogelijk maken om een ​​meer organische en gearticuleerde structuur aan de spelwerelden te geven. Maar hier eindigt het niet: als je een goed resultaat wilt krijgen, moet je ook begrijpen hoe je het personage kunt aanpassen dat je wilt, bijvoorbeeld door het helemaal opnieuw te creëren of geïnspireerd door bekende en bekende gezichten. Laten we de tutorials over vergeten gameplay van de personages, om ze uit te rusten met speciale bewegingen en unieke vaardigheden.

Dreams

Wat zou een videogame zijn zonder het concept van gezondheid schade? Nou, in Dreams is er een tutorial speciaal toegewijd op het onderwerp, waarvan de implementatie een noodzakelijke voorwaarde is voor het succes van een goed spel. Uiteraard is het ook belangrijk om onze omgevingen uit te rusten met de juiste atmosfeer, misschien vergezeld van een correct gebruik van lichten. Om een ​​bepaalde creatie meerdere keren speelbaar te maken en spelers aan te moedigen om het steeds beter te doen, zouden we kunnen overwegen een systeem van te implementeren numerieke en getimede scores. We moeten ook stilistisch voor onze scène zorgen met een bepaalde hoeveelheid zorg, om het levendiger en unieker dan ooit te maken. Kortom, de mogelijkheden zijn echt oneindig, evenals tal van technieken om te beheersen voordat een bevredigend resultaat wordt verkregen. Zeggen wat wel en niet in Dreams kan worden gedaan, zou een understatement zijn. Met de juiste hoeveelheid geduld, verbeeldingskracht en verbeeldingskracht is dat potentieel onmogelijk om grenzen te halen.

Dreams

Het enige dat schittert is niet goud

Ondanks de positieve aspecten die ik tot nu toe heb gezien, vind ik het nodig om u te waarschuwen: dromen het is niet voor iedereen. De hoofdfunctionaliteit, waarmee u kunt creëren, vereist veel geduld, zoals bovenal veel tijd beschikbaar. Tijdens het spelen van de niveaus en het bekijken van de korte films van de Dromen anderen kunnen zeker leuk zijn, je eigen project maken is niet bepaald eenvoudig. Dit weet zeker wie het doet <p></p> van beroep, aangezien de titel in alle opzichten een hulpmiddel voor het ontwikkelen van spellen is heel respectabel. Als je geen noemenswaardige hoeveelheid vrije tijd hebt, en inderdaad slechts een of twee uur vrije tijd zoekt, is de Dreamlike Creation praktisch uitgesloten van jou. Natuurlijk kan iedereen na talloze tutorials en misstappen erin slagen om een Sogno opmerkelijk, maar we moeten ook overwegen tijd en verlangen waarin u kunt investeren en die u aan ons kunt toewijden. En het is duidelijk dat ik met deze woorden niet van plan ben je te ontmoedigen, maar alleen om je bewuster te maken van dromen. Maak niet de fout om het als een eenvoudige en alledaagse editor te beschouwen, want dat is het precies tegengestelde.

Dreams

Aanbevolen, maar helemaal niet

Samenvattend, zonder sterke en zwakke punten, zou ik Dreams aanbevelen alleen aan degenen die, naast het hebben van vele uren om ons te wijden, ook hebben la pazienza om elke mislukking en fout te overwinnen die proberen constant te verbeteren. In dat geval kan ik u verzekeren dat tevredenheid pieken raakt echt hoog, vooral wanneer je persoonlijke game positief wordt gestemd door de community. Als u zichzelf in plaats daarvan beschouwt als alleen gebruikers van de medium videogame, en je hebt geen interesse in het verdiepen van het creatieve proces dat eraan ten grondslag ligt, je moet echt ergens anders kijken. Voor de rest ... welkom Creatieven. Wees niet bang en laat je artistieke en fantasierijke ader stromen, waarbij je de angst en onzekerheid opzij zet om het niet te halen. Zodra alle remmen zijn losgelaten, garandeer ik je dat je zult kunnen dromen en vooral je laten dromen iedereen die je wilt.

Laatste noten van Vincenzo Marino, auteur van de preview:

Hieraan moet worden toegevoegd dat naar mijn mening de werkelijke waarde van dromen alleen op de lange termijn kan worden beoordeeld. Het softwarehuis heeft al gesproken over de mogelijkheid van verdien geld met je creaties, misschien door zelfpublicatie in de PSN-winkel, en naar mijn mening is dit een gewoon ongelooflijk concept dat ook de basis van de maker in leven kan houden, omdat alleen het aanbod op hen rust. Als de Dreamers falen, hebben de spelers niets om te proberen en automatisch valt alles onverbiddelijk. Deze methodiek zou veel ontwikkelaars, zelfs professionals, ertoe aanzetten zich met hart en ziel te wijden aan het creëren van een echte volledige game en geen eenvoudige teaser-trailers waarvan de Dream Dream op dit moment rijk is. In godsnaam, ik heb projecten gezien die je, hoe klein ook, letterlijk sprakeloos laten, zoals je kunt zien in de video hieronder, en die me echt deed begrijpen dat Dreams in deskundige handen niet veel minder heeft dan een tool professionele ontwikkeling. In hemelsnaam, ik weet dat een programma dat exclusief wordt gebruikt voor 3D-modellering oneindig veel beter is dan wat de relevante sector biedt op de PS4-game maar hier hebben we het over een alles-in-één tool voorgesteld voor 40 euro. Daarnaast heeft Media Molecule ook het complete spel van ongeveer drie uur opgenomen, wat perfect verklaart wat hun product kan doen. Het gaat van punt- en klikstadia naar platformsecties tot echte muziekvideo's. Laten we niet vergeten dat het ook mogelijk is om medium- / speelfilms te maken.

Een andere van de elementen die mij het meest opviel, is de mogelijkheid van gebruik de creaties van andere gebruikers. Vind je het leuk om alleen personagemodellen, omgevingselementen, animaties te maken of muziek te componeren? Geen probleem, doe wat je wilt en zet het online. Een andere gebruiker kan nemen wat je hebt gemaakt en het in zijn wereld laten vallen om letterlijk een collage van elementen te maken die een spel tot leven brengen en wiens naam in de aftiteling wordt weergegeven. Wat in feite gebeurt in een ontwikkelingshuis, waarbij de verschillende kunstenaars werken aan micro-elementen die vervolgens samen worden samengesteld, is hetzelfde. Op deze manier kunnen mensen van over de hele wereld zichzelf organiseren en samenwerken aan hun project. Ja, kortom een ​​softwarehuis. Dromen Ik beschouw het als heel weinig spel en veel, veel als een etalage om je genialiteit bloot te leggen ... of je waanzin, het maakt niet uit, iedereen kan het doen en persoonlijk kan ik niet wachten om de mogelijkheid van het gebruik van muis en toetsenbord te integreren, wat al bevestigd, om perfect te communiceren met wat we op het scherm hebben, omdat het naar mijn mening met de pad en de bewegingssensor echt moeilijk is om goed te kunnen bewegen, wat al veel verbetert met het gebruik van twee Move. Ik heb echter geen probleem om te zeggen dat Dreams, kort samengevat, de beste exclusieve is die ooit op Playstation 4 is gepubliceerd en waarschijnlijk een van de meest ambitieuze en bijzondere werken van de hele generatie die ten einde loopt. En ik hoop echt dat er ook een conversie op Playstation 5 zal plaatsvinden!