De digitale markt neemt steeds meer toe en degenen die nog steeds fysieke spellen kopen, doen dit steeds meer online. De winkels zien daarom een ​​echte crisis en vallen hier ook onder GameStop, de bekende keten die tot een paar jaar geleden praktisch synoniem was met een videogamewinkel.

Het is daarom niet nieuw om dat te horen de Amerikaanse keten verkeert in een crisis, met verschillende financiële rapporten die laten zien wat er is gezegd, maar nu heb ik het dezelfde medewerkers die de crisis op hun huid voelen. In een artikel gepubliceerd door Veelhoekin feite werden verschillende verklaringen verzameld van voormalige en huidige werknemers die allemaal dezelfde situatie hebben.

Un ex winkelmanager heeft als volgt gereageerd:

“Ik denk dat dit jaar nog duizend winkels zullen sluiten. Ze moeten kosten besparen. De retailmarkt voor videogames sterft. "

Wat bevestigd door een andere regisseur:

Klanten zijn de afgelopen twee jaar aanzienlijk gedaald, afgezien van enkele feestdagen zoals Thanksgiving, Black Friday en grote speldagen.

Om deze reden is de houding van managers aan het veranderen, of in ieder geval is het merkbaar dat iets niet gaat zoals het zou moeten, zoals toegegeven door een assistent manager:

“De maatschappij is hectisch en op hun hoede. Het wordt waargenomen door elk bericht dat ze verzenden. De structuur valt uit elkaar. "

Zoals je waarschijnlijk hebt opgemerkt bij het betreden van een GameStop-winkel, hebben werknemers al lang verschillende producten aangeboden, zoals films voor mobiele telefoons, telefoonplannen en glasvezel. Om erover te praten is een huidige werknemer:

“Ze willen dat we klanten vervolgen om hen mobiele telefoons, tablets en aanverwante producten te verkopen. Onlangs vertelde een senior manager me dat het niet langer voldoende is om de klant te benaderen en te wachten tot hij ons opmerkt. Als je je doelen niet bereikt, ben je eruit. "

In de woorden van de werknemers, managers zouden hen dwingen om volhardend te zijn tegenover klanten, zelfs voor degenen die binnenkomen zonder de intentie iets te kopen, maar alleen om een ​​kijkje te nemen en om informatie te vragen. Gedrag dat integendeel het tegenovergestelde effect met zich meebrengt mensen die "bang" zijn om zelfs winkels binnen te gaan, om te voorkomen dat je wordt aangevallen.

Een echt onaangename situatie, vooral voor al die werknemers die waarschijnlijk hun baan verliezen als ze dat echt doen GameStop besloot andere winkels te sluiten. Zeker situaties zoals deze ze helpen niet, maar is het einde echt gekomen voor de Amerikaanse videogameketen?