Nieuwe kapotte schepen, enorme gevechten tegen iedereen in de ruimte, streamers die pittige kippenvleugels eten. Deze en andere onwaarschijnlijke gebeurtenissen hebben de gebeurtenis onderbroken PLEX voorgoed, organizzato da EVE Online en breed ondersteund door de spelers, om het Australische Rode Kruis te helpen. Het totale ingezamelde bedrag is 107.454 $, een figuur die zal worden gebruikt om branden te bestrijden.

Het is niet de eerste maal CCP, de ontwikkelaars van EVE, organiseren PLEX for Good. Tijdens het evenement kunnen spelers in-game-items verzilveren door bij te dragen aan een gemeenschappelijk doel. Dit was de achtste editie van PLEX for Good; de eerste werd gehouden in 2005 om fondsen te werven voor tsunami-slachtoffers in Zuidoost-Azië. Sindsdien hebben EVE-spelers via dit initiatief verzameld 578.000 $ bedoeld voor verschillende oorzaken.

Om spelers in staat te stellen deze donaties te doen, hebben de ontwikkelaars een NPC geïmplementeerd die donaties accepteert PLEX, een van de premium munten van het spel. Aan het einde van het evenement wordt het totale gedoneerde PLEX omgezet in echt geld. CCP bleef benadrukken dat de donatie afkomstig is van de hele EVE-gemeenschap en niet alleen van het bedrijf.

Naast de afronding van de campagne en de aankondiging van de totale oogst is er ook een hartelijk bedankt door een brandweerman uit New South Wales (een van de Australische deelstaten, een van de meest getroffen door de branden) die ook een EVE-speler is.